avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... tatal copilului dupa casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

tatal copilului dupa casatorie

in cazul in care pe certificatul de nastere al unui copil nascut inafara casatoriei e, la rubrica tatalui este liniuta, ce se poate face in cazul in care ma casatoresc cu un alt barbat, altul decat tatal natural al copilul, si vreau sa-l trec la rubrica tatalui.
se poate face acest lucru? sau e posibila o adoptie de catre sot ? si ce ar insemna asta din punct de vedere al legii, pt mine?
pierd din drepturi asupra copilului?
Cel mai recent răspuns: alyna mihai , utilizator 09:45, 31 August 2010
este posibila adoptia minorului de catre sotul dvs, si nu nu veti pierde nici un drept asupra acestuia,
dar fara ca sotul sa adopte fetita, nu poate fi trecut in acte?
puteti sa-i schimbati doar numele pe cale administrativa, ca toti sa purtati acelasi nume. in continuare pe certificat va fi liniuta
Sau poate merge sa declare ca este copilul lui....
si ce ar trebui sa faca ca sa declare ca e copilul lui? tre sa faca teste?
sau e de ajuns o declaratie?

Alte discuții în legătură

Nume copil dupa casatorie Cornelia G Cornelia G Daca un barbat se casatoreste cu o femeie care are un copil,copilul trece automat si el pe numele barbatului dupa cununie?Daca nu care sunt posibilitatile de a ... (vezi toată discuția)
Liniuta de pe certificatul de nastere tareghimihaela75 tareghimihaela75 Copilul meu nu are tata specificat pe certificatul de nastere, are o liniuta la "numele tatalui".Eu m-am casatorit si sotul meu vrea sa trecem copilu pe numele ... (vezi toată discuția)
Paternitate copil nascut dupa divort mykya mykya Buna ziua. Fratele meu se confrunta cu o mare problema. In anul 2006 s-a casatorit. Un an mai tarziu sotia l-a parasit plecand in Germania unde a conceput un ... (vezi toată discuția)