avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... paternitate copil nascut dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

paternitate copil nascut dupa divort

Buna ziua. Fratele meu se confrunta cu o mare problema. In anul 2006 s-a casatorit. Un an mai tarziu sotia l-a parasit plecand in Germania unde a conceput un alt copil cu un alt barbat. Intre timp fratele meu a introdus actiunea de divort. Divortul s-a pronuntat in luna septembrie iar in decembrie, fosta sotie a nascut o fetita. Fiin nascuta inainte de implinirea a noua luni de la divort, aceasta l-a rugat sa ii de-a cartea lui de identitate sa declare copilul sustinand ca ulterior va face demersurile necesare pentru ca fetita sa fie recunoscuta de tatal natural. Nu a mai facut acest lucru deoarece intre timp s-a despartit si de acesta, nefiind insa legal casatoriti. Copilul a ramas pe numele fratelui meu. Fosta sotie a plecat in Italia acum 6 luni, lasand copilul la parintii ei. Acum s-a intors si doreste sa ia si copilul cu ea doar ca are nevoie de declaratie notariala din partea fratelui meu. Acum vine intrebarea: ce se poate face legal pentru a se dovedi ca acest copil nu este al fratelui meu si sa nu mai fie trecut pe numele lui? Trebuie actiune in judecata, trebuie test de paternitate? Se poate face fara test ADN daca sotia recunoaste ca acesta nu este tatal sau daca fratele meu poate dovedi in vreun fel ca in momentul conceperii el era in Romania si ea in Germania? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mykya , utilizator 20:46, 12 Aprilie 2011
Singurul lucru care poate demonstra legal acest lucru este testul ADN.Nici o declaratie a nimanui nu este valabila.Si chiar si asa odata recunoscut copilul pe numele sotului,e destul de anevoioasa procedura.Mult succes!Se rezolva in instantele judecatoresti.
Dar in acest caz tatal sau mama poate sa mai ceara tagada paternitatii daca fetita a implinit 3 ani? Daca da, trebuie mai intai sa se faca incredintarea copilului sau nu?
Ultima modificare: Marți, 12 Aprilie 2011
mykya, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare certificat de naștere Lory31 Lory31 Buna seara. Este o problema putin mai delicata, neștiind ce pasi sa urmam. Cumnata mea a fost căsătorita acum 5 ani in Germania cu un pakistanez. S-au ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara merimeri merimeri Buna! V-as ruga sa ma ajutati intr-o problema. Fratele meu a divortat in luna martie 2010. Divortul s-a pronuntat din vina ambelor parti. Si el si fosta ... (vezi toată discuția)
Infiere / adoptie propriul copil? CVioreanu CVioreanu Va supun atentiei urmatoarea situatie: In anul 2010 am divortat . Pe parcursul casatoriei noastre, acesta a avut o relatie extraconjugala cu fosta cumnata , ... (vezi toată discuția)