avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Anulare certificat de naștere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Anulare certificat de naștere

Buna seara. Este o problema putin mai delicata, neștiind ce pasi sa urmam. Cumnata mea a fost căsătorita acum 5 ani in Germania cu un pakistanez. S-au separat dar nu a divorța, ea a plecat în România și el a rămas i Germania. În România la cunoscut pe fratele meu, s-au mutat împreună iar ea a rămas însărcinată. Au plecat amandoi in Germania la părinții ei care locuiesc acolo. Când s-a născut copilul in Germania a apărut ca este căsătorita si automat copilul a luat numele sotului pakistanez desi nu il mai văzuse de mai bine de 2 ani. A încercat sa il găsească pe fostul sot dar nu a reușit, ultimele informații fiind ca acesta s-a reîntors in Pakistan. Nepotul meu are acum 1 an și jumătate. După câteva luni au plecat în România in speranța că poate face un test Adn si poate inainta divorțul pentru ca sa poată trece copilul pe numele fratelui meu. Ea nu poate calatori cu copilul in nici o tara momentan deoarece copilul nu are procura de la tatăl din certificat . In România un avocat i-a spus ca nu poate intenta divorț sau sa ceara un test de paternitate atat timp cât sotul pakistanez nu este prezent. Acest lucru este practic imposibil. Întrebarea mea ar fi dacă exista vreo soluție prin care ar putea sa treacă copilul pe numele fratelui meu sau daca se poate intenta divorț și judeca in lipsa? Orice fel de solutie? O părere va rog. Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Lory31 , utilizator 08:02, 23 Iunie 2020
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
In România un avocat i-a spus ca nu poate intenta divorț sau sa ceara un test de paternitate atat timp cât sotul pakistanez nu este prezent. Acest lucru este practic imposibil.


e de durata, nu ca e imposibil.
A trascris casatoria aici ?
Trebuie sa ceara divortul si sa tagaduiasca paternitatea, se va judeca in lipsa.
Fara legatura cu divortul, puteti rezolva mai repede situatia copilului, Tatal biologic poate tagadui el paternitatea copilului si sa faca dovada ca el e tatal.
Mergeti la un avocat, desigu nu la cel care a zis ca " practic e imposibil"
Mulțumesc pentru răspuns. Nu este recunoscuta căsătoria în Romania. Mai au un bebeluș acum care s-a născut în Romania și a luat numele fratelui meu fara nici o problema. Doar băiatul care s-a născut în Germania are numele sotului pakistanez.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paternitate copil nascut dupa divort mykya mykya Buna ziua. Fratele meu se confrunta cu o mare problema. In anul 2006 s-a casatorit. Un an mai tarziu sotia l-a parasit plecand in Germania unde a conceput un ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere, recunoasterea copilului croitordragos croitordragos Buna seara Niste prieteni sunt impreuna dar nu sunt casatoriti,in relatia asta sa nascut un copil INTREBAREA MEA SI VREAU SA STIU Ea este casatorita si nu ... (vezi toată discuția)
Parasirea tarii cu un minor FlorisD FlorisD Fratele meu a locuit in Sua de la 7 ani, iar acum are 35. S a casatorit in Romania si a luat o pe sotia lui In sua cu el. Ea a ramas insarcinata, dar intre ... (vezi toată discuția)