avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Certificat de nastere, recunoasterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Certificat de nastere, recunoasterea copilului

Buna seara
Niste prieteni sunt impreuna dar nu sunt casatoriti,in relatia asta sa nascut un copil
INTREBAREA MEA SI VREAU SA STIU
Ea este casatorita si nu a divortat si nu poate sa treaca copilul pe tatal natural
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 10:34, 14 Aprilie 2016
Buna seara,
Conform art. 415 C.Civ. copilul nascut in afara casatoriei poate sa fie recunoscut de tatal biologic.
Recunoaşterea se face prin declaraţie la serviciul de stare civilă, fie odată cu înregistrarea naşterii, fie după această dată; recunoaşterea poate fi făcută şi prin înscris autentic sau prin testament.
Pai nu sunt căsătoriți în primul rand ca nu pot sa se căsătorească nici dacă vor, cat timp e casatorita cu altul..
Tatăl biologic nu il poate recunoaște, tatal copilului fiind soțul mamei sale.
Trebuie întâi tagaduita paternitatea de mama, sot sau tatăl biologic și abia apoi tatal în recunoaște. ( daca tatal biologic tagaduiasca, se stabilește paternitatea în același proces.
domnule avocat mama e in acte casatorita si ea fiind plecata a incercat sa divorteze si nu a reusit acum are o relatie si a aparut un copil
Va rog un sfat
tatal biologic vrea sa fie trecut copilul pe numele lui dar ii sa spus ca nu poate
ajutor cum ii putem ajuta
Ultima modificare: Miercuri, 13 Aprilie 2016
croitordragos, utilizator
Vi s-a raspuns:

gi-jane2 a scris:

Trebuie întâi tagaduita paternitatea de mama, sot sau tatăl biologic și abia apoi tatal în recunoaște. ( daca tatal biologic tagaduiasca, se stabilește paternitatea în același proces.


Daca e casatorita in acte inseamna ca e casatorita si in certificatul de nastere al copilului va fi trecut sotul (adica persoana din certificatul ei de casatorie).
Ca sa poata fi sters sotul ei de acolo si trecut tatal copilului trebuie ca cineva (vezi raspunsul de mai sus) sa deschida o actiune in instanta prin care sa tagaduiasca paternitatea sotului mamei.
Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2016
mirebire, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt în divorț de peste un an și urmează să nasc peste puțin timp. cum să procedăm pentru ca tatăl natural să poată recunoaște copilul? EmaR. EmaR. Buna ziua, as dori daca se poate sa ma lamuriti intr-o situatie, sunt intr-un proces de divort de 1 an si 2 luni nefinalizat inca, intre timp am intrat intr-o ... (vezi toată discuția)
Schimbare certificat copil - etapele pt o actiune judecatoreasca larissalore larissalore Buna ziua Buna ziua, Am nevoie de ajutorul dvs in urmatoarea problema: O doamna casatorita a conceput un copil cu amantul, si in momentul in care a ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea nasterii la starea civila cool123 cool123 buna ziua, am inteles ca nasterea se inregistreaza la termen de 14 zile la starea civila pe raza careia a avut loca nasterea, respectiv sectorul unde se afla ... (vezi toată discuția)