avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua Aș avea și eu o întrebare în legătură ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua Aș avea și eu o întrebare în legătură cu o moștenire ...

Bună ziua
Aș avea și eu o întrebare în legătură cu o moștenire
Dacă am eu sau mama mea în viață dreptul să moștenesc bunurile fratelui meu decedat care are un copil.
Ținând cont ca Mama mea l-a înmormântat pe fratele meu
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:39, 13 Septembrie 2024
copilul mosteneste tot. mama poate cere contravaloarea cheltuielilor cu inmormantarea
Ultima modificare: Miercuri, 11 Septembrie 2024
adriandimitriu, utilizator
Fratele meu a decedat acum 24 de ani cind copilul avea doar câteva luni se mai poate face o succesiune? Nu știm nici dacă este într-adevăr copilul lui se mai poate face UN TEST DE PATERNITATE?
Ultima modificare: Joi, 12 Septembrie 2024
Manuela Rășină, administrator
Buna ziua

Nu, nu aveti nici un drept nici dvs si nici mama dvs.

Daca fratele a fost casatorit la data decesului atunci 1/4 merg catre sotie si restul copilului. Daca a fost necesatorit, copilul mosteneste tot.
copilul a fost recunoscut de tata? daca da, orice discutie e de prisos.

adriandimitriu a scris:

copilul a fost recunoscut de tata? daca da, orice discutie e de prisos.

Asta este problema caci nu a fost recunoscut în acte.
A divorțat de soție pentru că ea avusese o aventură să-i zic așa și după a venit copilul care fosta cumnată susține că e copilul lui

Alte discuții în legătură

Dreptul la mostenire NELAOLT NELAOLT Buna. sint Ionela.Sotul a fost casatorit cu o femeie insarcinata[nu cu el] La nastere a trecut copilul pe numele lui.Dupa 4 ani au divortat iar copila a ramas ... (vezi toată discuția)
Declararea unui copil de catre alt tata decat sotul mamei tb007 tb007 Buna ziua, Eu si sotia mea am fost separati o perioada. Intre timp ea a avut alta relatie si a ramas insarcinata. Intre timp locuim din nou impreuna. Dupa ... (vezi toată discuția)
Infiere / adoptie propriul copil? CVioreanu CVioreanu Va supun atentiei urmatoarea situatie: In anul 2010 am divortat . Pe parcursul casatoriei noastre, acesta a avut o relatie extraconjugala cu fosta cumnata , ... (vezi toată discuția)