avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DREPTUL LA MOSTENIRE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DREPTUL LA MOSTENIRE

Buna. sint Ionela.Sotul a fost casatorit cu o femeie insarcinata[nu cu el] La nastere a trecut copilul pe numele lui.Dupa 4 ani au divortat iar copila a ramas pe numele lui. Dorim sa stim daca are drept la mostenire , mama ei stiind binenteles cine este adevaratul tata.
VA MULTUMESC. ASTEPT RASPUNS
IONELA
Cel mai recent răspuns: NELAOLT , utilizator 11:06, 8 Februarie 2010
Bineinteles, minora mosteneste pe parintele sau din certificatul de nastere.
Dacă în certificatul de naştere al copilului, fostul soţ al mamei este consemnat la numele tatălui, atunci copilul este moştenitor legal.
Copila chiar daca este din afara casatoriei va mosteni pe tatal sau,pentru ca acesta a recunoscut la nastere ca fiind copilul lui.
Daca exista siguranta ca nu este copilul lui atunci poate sa ceara un test de paternitate care sa dovedeasca acest lucru si in urma acestui test,constatandu-se ca nu exista legatura de rudenie intre cei doi parintele poate cere exheredarea acestuia prin testament,iar copilul urmand sa mosteneasca pe adevaratul tata.
Nu sintem siguri daca testamentul este valabil si se tine cont de el in Romania. Sotul meu spune ca ea era insarcinata in 4 luni cu alt barbat, cind a cunoscut-o el.
va multumesc ptr. raspuns .Sper sa rezolvam cu testul adn si sa dovedim adevarul.

Alte discuții în legătură

Test paternitate NELAOLT NELAOLT Sotul meu a fost casatorit cu o femeie insarcinata in3-4 luni. la nasere a trecul fata pe numele lui.Dupa 4 ani au divortat dar fata a ramas pe numele lui. El ... (vezi toată discuția)
Test paternitate dumutaadrianred dumutaadrianred Buna ziua. In cazul in care un parinte nu recunoaste copilul deja nascut ,ajuns la o varsta de 23 de ani acesta poate cere testul ADN? la nastere a recunoscut ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitatii ramona_moraru ramona_moraru Buna ziua, Va rog sa imi spuneti care sunt conditiile pentru promavarea unei actiuni in tagada paternitatii. Mentionez ca perioada conceptiei copilului este ... (vezi toată discuția)