avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... test paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

test paternitate

Buna ziua. In cazul in care un parinte nu recunoaste copilul deja nascut ,ajuns la o varsta de 23 de ani acesta poate cere testul ADN? la nastere a recunoscut si a fost trecut in certificatul de nastere ca fiind tatal biologic iar acum dupa atatia ani, el nu recunoaste ca fiind copilul lui. Parintii copilului s-au despartit de mult timp. Ceva solutii ,idei...... In cazul unui posibil deces ( nu doresc raul nimanui) a tatalui sau, acesta fiind recasatorit ,avand si un copil, primul copil acela de 23 de ani, poate beneficia de o cota parte din patrimoniul tatalui? multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:54, 23 Aprilie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua!
Pai daca l-a recunoscut atunci nu mai trebuie facut nicun test ADN. El are dreptul la aceeasi cota din mostenire ca si fratele sau. Chiar daca tatal va lasa testament, el este mostenitor rezervatar si va putea sa il atace.
Asta am zis si eu, dar ma mira caracterul acelui tata. La nastere recunosti ca fiind tata biologic iar acum dupa atatia ani,spui ca nu e copilul tau. Oricum tatalui lui nu a inceput nici un procesin stabilirea paternitatii,deci inseamna ca e adevaratul tata. In cele din urma , se poate actiona in instanta si sa se ceara acel test, iar cheltuielile sa fie suportate de acel" tata" ?
In cazul in care tatal va intenta actiune in tagada paternitatii se va pune problema unui test ADN. De asemenea, daca doriti ca tatal sa platesca o pensie de intretinere il puteti actiona in instanta. In ceea ce priveste refuzul tatalui de a avea legaturi personala cu copilul nu prea puteti face nimic.
Daca parintii n-au fost casatoriti, tatal poate contesta in instanta recunoasterea paternitatii si se prea poate ca in acest caz sa fie nevoie de test, insa va trebui sa-l plateasca si va suporta si cheltuielile de judecata daca si in realitate e copilul lui.

Alte discuții în legătură

Test adn cerut de posibilul tata Ciocar Ciocar Dacă în timpul căsătoriei a existat o relatie extraconjugală din care rezulta un copil,recunoscut de situl amantei si ea fiind căsătorită, cum pot afla ... (vezi toată discuția)
Ce este de facut?paternitate steriel steriel buna ziua, ma adresez dvs in speranta ca ma puteti indruma. sunt casatorita de n ani dar de 3 ani nu mai stau cu sotul. am o relatie de concubinaj cu un alt ... (vezi toată discuția)
Cererea efectuãrii testului de paternitate dupa 14 ani paramore paramore Bună! Se poate cere de către tată efectuarea unui test de paternitate dacă minorul a împlinit deja vârsta de 14 ani? Copilul a fost conceput ... (vezi toată discuția)