Am o problema si sper ca cineva ma poate ajuta.
In data de 25.05.2010 permisul de conducere al unui cetatean strain a fost retinut in Romania (la Capusu Mare, jud. CLuj), pentru depasire neregulamentara pe linie continua. Soferul in cauza, cu toate ca nu a inteles nimic din procesul-verbal, a platit amenda si a si semnat pe acest proces verbal. Permisul de conducere a fost retinut si a ramas la agentul de politie.
Cineva i-a tradus ca conform legii permisul va fi retinut pentru 30 zile si dupa trecerea acestei perioade el trebuia sa-si ridice permisul de conducere de la sectia de politie din tara lui.
Ei, bine, au trecut mai mult decat 30 zile, iar permisul nu este nicaieri si nimeni nu stie unde este.
Ce este de facut in aceasta situatie?
Este legal retinerea permisului de conducere al unui cetatean strain (cetatean UE)?
Va multumesc pentru orice idee, sfat sau sugestie!
Salut. Am si eu o problema si sper ca cineva are vreo idee. Locuiesc in chirie de 3 ani, contractul de inchiriere fiind prelungit in fiecare an. Contractul va expira in 5 zile, iar proprietarul m-a anuntat azi ca trebuie sa ma mut in 5 zile deoarece a vandut apartamentul. Pana acum eu n-am stiut nimic de acest lucru, iar l-am si intrebat daca vrea sa mareasca chiria etc. Mi-a zis ca vorbim mai incolo. Iar acum a aparut azi cu niste cumparatori (fara sa ma anunte, cand am ajuns acasa de la serviciu era in apartament) si mi-a zis ca trebuie sa ma mut. Poate sa ma dea afara doar asa? Nu am dreptul sa stau macar 15 zile sa-mi caut alt apartament, au fiind de buna-credinta, si am preconizat ca vom prelungi contractul de inchiriere asa cum s-a intamplat acest lucru trei ani consecutiv. Va multumesc pentru raspunsuri.