avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere retinut - cetatean strain
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere retinut - cetatean strain

Buna ziua,

Am o problema si sper ca cineva ma poate ajuta.
In data de 25.05.2010 permisul de conducere al unui cetatean strain a fost retinut in Romania (la Capusu Mare, jud. CLuj), pentru depasire neregulamentara pe linie continua. Soferul in cauza, cu toate ca nu a inteles nimic din procesul-verbal, a platit amenda si a si semnat pe acest proces verbal. Permisul de conducere a fost retinut si a ramas la agentul de politie.
Cineva i-a tradus ca conform legii permisul va fi retinut pentru 30 zile si dupa trecerea acestei perioade el trebuia sa-si ridice permisul de conducere de la sectia de politie din tara lui.
Ei, bine, au trecut mai mult decat 30 zile, iar permisul nu este nicaieri si nimeni nu stie unde este.

Ce este de facut in aceasta situatie?
Este legal retinerea permisului de conducere al unui cetatean strain (cetatean UE)?

Va multumesc pentru orice idee, sfat sau sugestie!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:11, 2 Iulie 2010
raspunsul l-ai putea gasii in Conventia de la Viena privind circulatia pe drumurile publice...retinerea permisului este posibila cu siguranta
In mod logic permisul ar trebui sa se afle la politia care i l-a ridicat sau la cea domiciliu,daca are un domiciliu stabil in tara,dar si la ambasada statului al carui cetatean este daca nu are un domiciliu stabil in Romania
Ultima modificare: Vineri, 2 Iulie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Va multumesc pentru raspunsuri. O sa incerc astazi sa aflu mai multe de la politie.
Este cetatean maghiar, nu are domiciliu stabil in Romania.
Cred ca trebuie sa "luati urma" permisului de la politia care l-a retinut in vederea suspendarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere aliass_26 aliass_26 Buna ziua, As dori sa stiu daca cetatean roman stabilit in Germania, care are permis de conducere luat acolo, politia romana i-l poate ridica daca a fost ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis auto strain eu. care-mi sunt optiunile? WStefan WStefan 31 Iulie 2016: Mi-a fost retinut permisul auto pentru o perioada de 90 de zile, in judetul Gorj. Am primit o hartie care imi permite sa conduc inca 15 ... (vezi toată discuția)
Retinere permis de conducere adno adno Buna ziua! Cetatean strain oprit pentru a prezenta actele i se retine permisul deoarece este unul international.In ce scop? Este legal? Ce este de ... (vezi toată discuția)