avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recuperare permis auto strain EU. Care-mi sunt ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recuperare permis auto strain EU. Care-mi sunt optiunile?

31 Iulie 2016:
Mi-a fost retinut permisul auto pentru o perioada de 90 de zile, in judetul Gorj.
Am primit o hartie care imi permite sa conduc inca 15 zile.
Eu fiind din Cluj, agentul rutier mi-a explicat ca pot sa fac o mentiune pe procesul verbal, de unde vreau sa ridic permisul. Sa fie trimis in Portugalia, de la sectia de politie Gorj, sau sectia de politie Cluj.
Cum nu mai am drum in Portugalia, si fiind din Cluj, evident am mentionat pe procesul verbal ca voi vrea sa il ridic din Cluj.

15 August 2016
Imi expira permisul provizoriu

16 August 2016 - azi
Citisem ca exista posibilitatea sa fac un examen, 13 din 15 intrebari, pentru a-mi diminua retinerea permisului. Asa ca ma duc la sectia de politie Cluj, si intreb daca imi au permisul (voiam si sa le dau timp sa il trimita, si sa si ajunga, de aceea m-am dus doar azi).
Aflu ca ei nu imi au permisul.

Aflu numarul de telefon de la sectia de politie Gorj, si incerc sa aflu de permis.
Persoana mi-a explicat ca am 15 zile calendaristice disponibile sa fac cerere sa imi retina permisul la Gorj. In caz contrar, va fi trimis la Bucuresti, si prin ambasada, trimis in tara emitenta, adica in Portugalia. Astazi este ziua 16. Imi zice ca e prea tarziu, si inchide.

Sun la Bucuresti, la centrala, mi se face legatura, nu raspunde nimeni.

In momentul de fata, as avea doua optiuni: Sa imi iau liber de la locul de munca, si sa calatoresc pana in Portugalia, si nu ori unde, pe o insula, sa il ridic, nu stiu cand, pentru ca nu stiu cand va ajunge.

Sau sa fac scoala de soferi, din nou, in Romania.

Ambele avand costuri de timp si bani.

De aceea, as vrea sa stiu... am ceva drepturi legale pentru a merge in instanta, avand in vedere ca am mentionat pe procesul verbal ca sa fie trimis la Cluj, si nu a fost? Sau pot cumva rezolva sa imi faca un permis, in Romania, fara a avea permisul din Portugalia? Avand doar permisul temporar, procesul verbal, si chitanta de amenda achitata.

Edit:
La consulatul Portughez m-au informat ca in 90% din cazuri, permisele sunt trimise prin intermediul lor.
Mi-am mai spus si ca de obicei este pastrat la politia din Bucuresti pana la sfarsitul termenului de pedeapsa, adica 90 de zile, dupa care este trimis la ei.
Ultima modificare: Marți, 16 August 2016
WStefan, utilizator

Alte discuții în legătură

Permis conduccere suspendat - de unde il pot ridica AlexNGR AlexNGR Buna ziua, Am urmarit discutiile existente in aceasta sectiune de forum, dar am nevoie de o lamurire referitoare la ridicarea permisului meu de ... (vezi toată discuția)
Ridicare permis conducere strain, din romania, inainte de termen WStefan WStefan Mi-a fost suspendat permisul de conducere, in alt judet decat unde locuiesc. As dori sa stiu ce acte am nevoie pentru a-l ridica inaintea perioadei de ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere retinut - cetatean strain erika_koos erika_koos Buna ziua, Am o problema si sper ca cineva ma poate ajuta. In data de 25.05.2010 permisul de conducere al unui cetatean strain a fost retinut in Romania ... (vezi toată discuția)