avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ridicare permis conducere strain, din Romania, inainte ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ridicare permis conducere strain, din Romania, inainte de termen

Mi-a fost suspendat permisul de conducere, in alt judet decat unde locuiesc.
As dori sa stiu ce acte am nevoie pentru a-l ridica inaintea perioadei de pedeapsa, permisul fiind unul portughez.

Stiu ca in primul rand, e nevoie de o foaie de la notar, unde declar pe proprie raspundere ca voi parasi tara/ca nu voi conduce in tara pana la expirarea perioadei de pedeapsa.

Altele, care mi se par logice sa le am:
- Carte de identitate
- Proces verbal
- Dovada plata amenda

Mai am nevoie de ceva?
E de ajuns daca ma duc cu astea la sectia de politie rutiera, la permise suspendate?
Cel mai recent răspuns: Daniel2016 , utilizator 09:04, 7 Septembrie 2016
Pai daca a fost suspendat, nu aveti cum sa il obtineti inainte de implinirea termenului pentru care a fost suspendat. Decat daca contestati in instanta si castigati. Si pana la solutionarea spetei puteti obtine o dovada de circulatie.
(oug 195 /2002 1^1) Titularul permisului de conducere eliberat de o autoritate străină, împotriva căruia s-a dispus suspendarea dreptului de a conduce, poate solicita şefului poliţiei rutiere pe raza căreia a fost constatată fapta, restituirea documentului, înainte de expirarea perioadei de suspendare, cu cel mult o zi lucrătoare înainte de data părăsirii teritoriului României
logic ar fi- cele scrise de dvs si dovada parasirii tarii
Ultima modificare: Luni, 5 Septembrie 2016
Marian Bucur, Avocat
Permisul il ridicati din Portugalia daca am inteles eu bine situatia.
Am avut si eu permisul suspendat 30 de zile, fiind din Spania.
Mi s-a spus de la Politie ca am urmatoarele optiuni:
- ridicarea lui din Romania dupa ce trec cele 30 de zile;
- ridicarea lui din Spania dupa ce trec cele 30 de zile;
- ridicarea lui imediata, cu conditia ca sa parasesc tara in termen de 24 ore. Se considera acea sanctiune valabila doar pe teritoriul Romaniei, daca parasesti tara poti conduce linistit in alte tari. Personal mi s-a parut o aberatie, dar cica "asa este legea".

Am ales o alta varianta, instanta de judecata, a doua zi aveam permisul in buzunar, mi-am facut treburile pe aici, iar dupa un an si jumatate am pierdut procesul si am lasat timp de 30 de zile permisul la Politie.

Referitor la intrebare, cel mai simplu este sa intrebati la ghiseul Politiei Rutiere, mie mi s-au explicat destul de amabil conditiile de returnare ale permisului auto, cu siguranta va vor informa si despre actele ce va trebuiesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis italian suspendat în românia Gicu2988 Gicu2988 Mi sa suspdat permisul de conducere italian pe 30zile in romania , mil vor trimite peste 30zile sau trebuie eu sa ma duc sa il iau? politistu mi a zis am ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis de conducere suspendat pe 30 zile mai devreme de termen, in cazul plecarii in strainatate gcristina100 gcristina100 Daca mi-a fost suspendat permisul pe o perioada de 30 de zile ,il pot recupera mai repede de expirare celor 45 de zile( 30 + 15 zile dovada) in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Permis spaniol retinut 30 de zile unde il recuperez? calin112 calin112 Am si eu o intrebare mi sa retinut permisul pentru 30 de zile pentru depasire pe linie continua acest permis unde pot sa il recuperez? sunt din bistrita iar pe ... (vezi toată discuția)