Daca mi-a fost suspendat permisul pe o perioada de 30 de zile ,il pot recupera mai repede de expirare celor 45 de zile( 30 + 15 zile dovada) in cazul in care parasesc tara? Pe langa faptul ca imi trebuie in strainatate, in Germania mai exact, nici nu are cine sa mi-l ridice de aici din tara si am citit ceva pe internet, cum ca as putea face o declaratie pe propria raspundere ca nu voi folosi permisul pana la expirarea celor 30 de zile.Tin sa mentionez faptul ca permisul mi-a fost suspendat la Barlad iar localitatea mea de domiciliu este Galati. Multumesc!
Restituirea inainte de implinirea termenului in cazul plecarii din RO este valabila numai in cazul in care permisul a fost eliberat de catre o autoritate straina.
Daca permisul este eliberat de autoritatile romane atunci nu va este restituit permisul.
Povestea cu declaratia pe proprie raspundere este doar o ... poveste, legislatia nu prevede aceasta posibilitate.
Art. 220. – HG1391
(1) Titularul permisului de conducere eliberat de o autoritate străină,
împotriva căruia s-a dispus suspendarea dreptului de a conduce, poate solicita şefului
poliţiei rutiere pe raza căreia a fost constatată fapta, restituirea documentului, înainte de
expirarea perioadei de suspendare, cu cel mult o zi lucrătoare înainte de data părăsirii
teritoriului României.