avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Retinere permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Retinere permis de conducere

Buna ziua!
Cetatean strain oprit pentru a prezenta actele i se retine permisul deoarece este unul international.In ce scop? Este legal? Ce este de facut?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: adno , utilizator 13:45, 9 Noiembrie 2018
Daca nu detaliati nu putem decat sa presupunem!
A incalcat vreo regula de circulatie ptr care se retine permisul?
A fost intocmit proces verbal, ce scrie in el?
Ce cetatenie are?
Permisul international era in termen de valabilitate?
Detine permis eliberat de autoritatile tarii de origine?
Buna ziua! Cetatean de origine Iranian cu drept de sedre in Romania, permisul era in valabilitate iar pe foaie eliberata de politie scrie : ,, pentru incalcarea prevederilor art.100 alin.3 lit c din OUG 195/2002 a fost suspendata exercitarea dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile. Am inteles de la cetateanul strain cum ca politia ar fi spus verbal ca nu mai are deloc drept de conducere pe teritoriul Romaniei iar daca v a fi prins se face dosar penal.Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de condusere eliberat de o autoritate straina in perioada de anulare a permisului romanesc cosmin35 cosmin35 Buna ziua , o intrebare la care nu-am primit raspuns elocvent. In urma ramanerii definitive a unei hotarari judecatoresti privind un accident de ... (vezi toată discuția)
Examen pentru permis retinut pentru straini Gio89 Gio89 Buna ziua. As vrea sa stiu daca cererea pentru a beneficia de o scurtare din perioada retinerii permisului este valabila si pentru strainii. In cas afirmativ ... (vezi toată discuția)
Este legala retinerea permisului unui cetatean strain pe teritoriul romaniei? Rhona Rhona Vreau sa stiu si eu sigur daca este legal retinerea pasaportului unui cetatean strain pe teritoriul tarii noastre ,atat timp cat este in tranzit . Am intrebat ... (vezi toată discuția)