avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis de condusere eliberat de o autoritate ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis de condusere eliberat de o autoritate straina in perioada de anulare a permisului romanesc

Buna ziua , o intrebare la care nu-am primit raspuns elocvent. In urma ramanerii definitive a unei hotarari judecatoresti privind un accident de circulatie in care eu am fost implicat si condamnarea mea la un an de inchisoare cu suspendare ptr vatamare corporala grava din culpa si implicit anulare permisului de conducere am obtinut rezidenta intr-o tara vecina ne membra ue si implicit am facut scoala de soferi acolo si am luat examenul ,duapa ramanerea hotararii definitive cu permisul obtinut in mod legal acolo voi putea conduce in romania .?data eliberarii permisului strain este dupa caderea hotararii definitive in romania. I
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:52, 12 Noiembrie 2009
Nu.

Vi-sa suspendat dreptul de a conduce in Romania, deci indiferent cine a emis permisul de conducere, nu aveti dreptul sa conduceti in Romania. Va propun sa nici nu incercati, deoarece daca prezentati un permis strain, acesta va fi verificat, deci se va observa cu siguranta interdictia primita. In cazul in care sunteti prins, riscati un dosar penal si revocarea suspendarii conditionate.
RE . mi-sa anulat permisul de conducere da>>>>> deci nu mai am deloc .... nu scrie nicaieri ca, nu a-si putea obtine altul intr-o tara straina unde m-am stabilit ,,,,, dupa caderea definitiva a hotararii judecatoresti ...cind aici nu mai am deloc permis ... deci repet nu suspendat ci anulat definitiv ... scrie ca, perioda minima ptr a-ma putea prezenta la examen este de un am ....(in romania) 195/2002 cu complectarile ulterioare nu face referire la obtinerea unui nou permis cu stabilirea conditiilor legale in tara de resedinta ....
Asa cum vi s-a explicat mai sus dv. nu aveti dreptul de-a conduce pe teritoriu Romaniei, pentru ca acest drept a fost anulat printr-o hotarare judecatoreasca.....permisul dv. de conducere eliberat intr-o alta tara unde dv. sunteti rezident nu are valabilitate pe teritoriu romaniei pentru ca dv. nu aveti acest drept "de-a conduce " el fiind anulat.....dar am si eu o curiozitate la eliberarea permisului in tara de resedinta nu vi sa cerut un cazier? sau o declaratie ca aveti permis in tara de origine?
A detine doua permise de conduce, dobandite in doua state diferite, constituie infractiune.

Asa incat, din punctul meu de vedere, atat conducerea in tara, cat si cea in strainatate , sunt in afara dispozitiilor normative.
Dupa 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti , veti avea , dupa promovarea examenului de conducerea , de a fi din nou , pe drumurile publice.

Si , savarsind din nou o infractiune intentionata, se poate dispune revocarea suspendarii conditionate si aplicarea unei pedepse privative de libertate.(anuland si cel de-al doilea permis obtinut, ca modalitate de repunere in situatia anterioara savarsirii infractiunii).

Ultima modificare: Joi, 5 Noiembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Deci, ca sa circulati in tara unde aveti domiciliul ar trebui sa preschimbati permisul strain cu permisul romanesc.

Una din conditiile intrunite schimbarii permisului este: "declaraţie notarială pe propria răspundere a solicitantului, din care să rezulte că permisul de conducere depus pentru preschimbare este autentic şi obţinut pe cale legală, titularul acestuia nu mai posedă un alt permis de conducere naţional românesc ori străin sau un duplicat al acestora, nu a declarat pierderea sau furtul acestora la organele emitente sau la alte autorităţi, în vederea eliberării unui nou document, precum şi faptul că nu i s-a anulat sau suspendat exercitarea dreptului de a conduce".

Alte discuții în legătură

Salut - anulare permis in strainatate andrei-andreiul andrei-andreiul am si eu o intrebare ca nu am fost lamurit ...mi sa anulat permisul de conducere pentru consum de alcool pe o perioada de 3 ani in afara romaniei eu fiind ... (vezi toată discuția)
Buna seara, recent mi-a fost anulat permisul de conducere in ... bogdandragos bogdandragos Buna seara, recent mi-a fost anulat permisul de conducere in baza hotărârii de condamnare rămasă definitiva. Detin permis de conducere valabil intr-o tara ... (vezi toată discuția)
Pot conduce in romania cu permis de strainatate? ciprianneagu ciprianneagu In noiembrie anul trecut mi-a fost anulat permisul de conducere pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice. Nici pana in ziua de astazi nu a fost ... (vezi toată discuția)