In noiembrie anul trecut mi-a fost anulat permisul de conducere pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice. Nici pana in ziua de astazi nu a fost innaintat dosarul in instanta! Eu intre timp am fost plecat in anglia, unde am facut scoala de soferi si am obtinut pesmis de conducere de UK! Imi permite legea sa circul cu el in ROMANIA? Va multumesc!
Cand ati obtinut permisul in UK nu ati dat nicio declaratie pe proprie raspundere cu privire la detinerea unui alt permis in tara de origine?
Sau i-ati informat despre faptul ca permisul a fost retinut ca urmare a savarsirii unei infractiuni pe teritoriul Romaniei?
Permisul nu este anulat, ci retinut...doar intanta de judecata poate anula permisul in urma ramanerii definitive a unei hotarari judecatoresti. Daca vei conduce cu permisul de UK in Ro, vei fi verificat in baza de date si te vor gasi cu permisul retinut (dosar penal). Daca nu aveai permis romanesc, era alta treaba, desi se poate verifica si asa. Trebuie sa te interesezi sa vezi unde e dosarul, la politie sau procuratura.