avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Conducere autovehicul neinmatriculat cu numere false ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Conducere autovehicul neinmatriculat cu numere false de inmatriculare

Am condus un autovehicul cu numere false de inmatriculare.In momentul in care am fost oprit de politie acestia mi-au retinut talonul si mi-au eliberat o dovada fara drept de conducere. Ma intereseaza in cat timp o sa imi primesc permisul inapoi, sau daca trebuie sa astept pana la judecarea cazului.
Imi pare rau sa va spun dar permisul de conducere nu numai ca nu-l veti mai primi inapoi dar va va fi si suspendat prin sentinta judecatoreasca.
in urma sentintei judecatoresti, care se va da in dosarul dvs, permisul de conducere va fi anulat!!! Iar dupa 1 an de la hotararea judecatoreasca definitiva, veti avea dreptul de a face din nou scoala de soferi si sa obtineti permisul de conducere!
In functie de materialul probator si de apararile dvstra dosarul se poate solutiona la nivel de parchet sau cu trimiterea in judecata.In instanta puteti fi achitat sau condamnat.

art.219 HG 1391/2006
"(2) Restituirea permisului de conducere se dispune de către şeful serviciului poliţiei rutiere pe raza căreia a fost săvârşită fapta, la cererea titularului, în baza rezoluţiei sau, după caz, a ordonanţei procurorului prin care s-a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărirea penală sau încetarea urmăririi penale, în baza hotărârii judecătoreşti rămase definitive prin care s-a dispus achitarea inculpatului sau prin care procesul-verbal de constatare a contravenţiei a fost anulat sau ca urmare a încetării măsurii de siguranţă prevăzute la art.112 lit.c) din Codul penal, republicat, cu modificările şi completările ulterioare;"
In cazul in care veti fi condamnat printr-o hotarare judecatoreasca definitiva permisul dvstra se va anula.

ART. 114 oug 195/2002
(1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:
a) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie;
b) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru infracţiunile prevăzute la art. 85, art. 86 alin. (2), art. 87 alin. (1), (2), (4) şi (5), art. 89 alin. (1) şi (2), art. 90 alin. (1) şi la art. 92 alin. (3);
#M1
c) *** Abrogată
#B
d) titularului permisului de conducere i s-a aplicat, printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pedeapsa complementară a interzicerii exercitării profesiei sau ocupaţiei de conducător de vehicule, prevăzută la art. 64 lit. c) din Codul penal;
e) permisul de conducere a fost obţinut cu încălcarea normelor legale, situaţie constatată de instanţa competentă;
#M5
f) permisul de conducere a fost obţinut în perioada în care titularul era cercetat sau judecat în cadrul unui proces penal pentru săvârşirea unei infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, atunci când acesta a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă.
#B
(2) Permisul de conducere se anulează şi în cazul în care titularul acestuia a decedat.
(3) Procedura anulării permisului de conducere se stabileşte prin regulament.

HG1391/2006
§ 3. Anularea permisului de conducere
Art. 203. – (1) Anularea permisului de conducere, în cazurile prevăzute la art.114 alin.(1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002, republicată se dispune:
a) de şeful serviciului poliţiei rutiere pe raza căreia a fost constată fapta, în baza hotărârii judecătoreşti rămasă definitivă, dispusă de o instanţă din România,

b) de şeful poliţiei rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în baza unei hotărâri judecătoreşti rămasă definitivă, pronunţată de către o autoritate străină competentă, pentru o infracţiune săvârşită de titular pe teritoriul statului respectiv, dacă pentru fapta săvârşită legislaţia română prevede această măsură;
(2) Anularea permisului de conducere al persoanei decedate se dispune de şeful serviciului poliţiei rutiere pe raza căruia titularul a domiciliat, în condiţiile existenţei unei sesizări din partea unei autorităţi competente sau a unui certificat de deces.
(3) Măsura anulării permisului de conducere se comunică, în termen de cel mult 5 zile lucrătoare, titularului permisului de conducere, la domiciliul acestuia, pentru situaţiile prevăzute la alin.(1);
(4) În termenul prevăzut la alin.(3), permisul de conducere se transmite de serviciul poliţiei rutiere care a dispus anularea, la autoritatea competentă care l-a eliberat, în vederea efectuării menţiunii în evidenţă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz probe biologice Mihaidan07 Mihaidan07 Buna ziua daniel ma numesc si in 2016 am fost oprit de un echipaj rutier pentru testare însă am refuzat să suflu si sa dau probe biologice mai judecat în ... (vezi toată discuția)
Condamnare definitiva - anulare permis mihai62 mihai62 sentinta penala definitiva, ucidere din culpa,art178 al.2 cp,cu referire la art.320 ind.1 cpp.,condamnare cu suspendare in baza art.81 cp,-pedepse accesori ... (vezi toată discuția)
Sentinta proces alcoolemie peste 0.8 suchet suchet am fost condamnat in luna aprilie la 8 luni cu suspendare, pt alcoolemie de 0,95. pe sentinta definitiva primita de la tribunal, nu este specificat in nici ... (vezi toată discuția)