avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot conduce in Romania cu permis de strainatate?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot conduce in Romania cu permis de strainatate?

In noiembrie anul trecut mi-a fost anulat permisul de conducere pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice. Nici pana in ziua de astazi nu a fost innaintat dosarul in instanta! Eu intre timp am fost plecat in anglia, unde am facut scoala de soferi si am obtinut pesmis de conducere de UK! Imi permite legea sa circul cu el in ROMANIA? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:05, 12 Iulie 2013
cyan a scris:

Cand ati obtinut permisul in UK nu ati dat nicio declaratie pe proprie raspundere cu privire la detinerea unui alt permis in tara de origine?
Sau i-ati informat despre faptul ca permisul a fost retinut ca urmare a savarsirii unei infractiuni pe teritoriul Romaniei?

In alte tari din UE nu ti se cere nici o declaratie.
seat a scris:

...doar intanta de judecata poate anula permisul in urma ramanerii definitive a unei hotarari judecatoresti.

Hg1391-
Art. 203. – (1) Anularea permisului de conducere, în cazurile prevazute la art.114 alin.(1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.195/2002, republicata se dispune:
a) de seful serviciului politiei rutiere pe raza careia a fost constata fapta, în baza hotarârii judecatoresti ramasa definitiva, dispusa de o instanta din România,
b) de seful politiei rutiere din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române, în baza unei hotarâri judecatoresti ramasa definitiva, pronuntata de catre o autoritate straina competenta, pentru o infractiune savârsita de titular pe teritoriul statului respectiv, daca pentru fapta savârsita legislatia româna prevede aceasta masura;

(2) Anularea permisului de conducere al persoanei decedate se dispune de seful serviciului politiei rutiere pe raza caruia titularul a domiciliat, în conditiile existentei unei sesizari din partea unei autoritati competente sau a unui certificat de deces.
(3) Masura anularii permisului de conducere se comunica, în termen de cel mult 5 zile lucratoare, titularului permisului de conducere, la domiciliul acestuia, pentru situatiile prevazute la alin.(1);
(4) În termenul prevazut la alin.(3), permisul de conducere se transmite de serviciul politiei rutiere care a dispus anularea, la autoritatea competenta care l-a eliberat, în vederea efectuarii mentiunii în evidenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis romanesc luat de politia din uk today12 today12 Buna la toata lumea si la cine ar putea sa imi raspunda. Anul trecut am fost oprit de Politia din Uk si mi-a fost luat Permisul de conducere romanesc, deoarece ... (vezi toată discuția)
Anulare permis de conducere ? Romică Stoica Romică Stoica In urma unui control in trafic am fost gasit sub influienta bauturilor alcoolice cu o concentratie suficienta ca sa fiu trimis in judecata si condamnat la o ... (vezi toată discuția)
Conducere autovehicul neinmatriculat cu numere false de inmatriculare ric_85 ric_85 Am condus un autovehicul cu numere false de inmatriculare.In momentul in care am fost oprit de politie acestia mi-au retinut talonul si mi-au eliberat o dovada ... (vezi toată discuția)