avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis romanesc luat de politia din UK
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis romanesc luat de politia din UK

Buna la toata lumea si la cine ar putea sa imi raspunda. Anul trecut am fost oprit de Politia din Uk si mi-a fost luat Permisul de conducere romanesc, deoarece am foat prins la volanul unei masini de cat.C( specific ca am avut carnet pt cat.B). Nu am fost chemat in Instanta, doar m-i s-a comunicat verbal ca nu voi mai avea permis, pentru ca va fi anulat. Inteebariile sunt: cum pot sti daca mai am carnet?si ce ar trebui sa fac? multumesc cui imi va da un raspuns clar.

Nu cunosc legislatia din UK dar daca este asemanatoare Romaniei si fapta reprezinta infractiune si o sa va judece,doar in urma hotararii de condamnare ramasa definitiva urmeaza sa se anuleze permisul dvs,va arat mai jos ce prevede legislatia din Romania,oricum cel mai bine ar fi sa solicitati o consultatie juridica pe plan local.
ART. 115 OUG 195/2002
(1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce sau anularea permisului de conducere se dispune de către poliţia rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi în cazul în care împotriva titularului acestuia s-a hotărât o astfel de măsură de către o autoritate străină competentă pentru o faptă săvârşită pe teritoriul altui stat, în condiţiile stabilite prin Convenţia europeană cu privire la efectele internaţionale ale interzicerii exercitării dreptului de a conduce un vehicul cu motor, adoptată la Bruxelles la 3 iunie 1976, ratificată de România prin Legea nr. 126/1997.
(2) Hotărârea asupra suspendării exercitării dreptului de a conduce un vehicul sau anulării permisului de conducere se comunică titularului de către poliţia rutieră care a dispus măsura.
#M1

& 3. Anularea permisului de conducere HG 1391/2006
ART. 203
(1) Anularea permisului de conducere, în cazurile prevăzute la art. 114 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se dispune:
a) de şeful serviciului poliţiei rutiere pe raza căruia a fost constatată fapta, în baza hotărârii judecătoreşti rămase definitivă, dispusă de o instanţă din România;
b) de şeful poliţiei rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în baza unei hotărâri judecătoreşti rămase definitivă, pronunţată de către o autoritate străină competentă, pentru o infracţiune săvârşită de titular pe teritoriul statului respectiv, dacă pentru fapta săvârşită legislaţia română prevede această măsură.
(2) Anularea permisului de conducere al persoanei decedate se dispune de şeful serviciului poliţiei rutiere pe raza căruia titularul a domiciliat, în condiţiile existenţei unei sesizări din partea unei autorităţi competente sau a unui certificat de deces.
(3) Măsura anulării permisului de conducere se comunică, în termen de cel mult 5 zile lucrătoare, titularului permisului de conducere, la domiciliul acestuia, pentru situaţiile prevăzute la alin. (1).
(4) În termenul prevăzut la alin. (3), permisul de conducere se transmite de serviciul poliţiei rutiere care a dispus anularea la autoritatea competentă care l-a eliberat, în vederea efectuării menţiunii în evidenţă.

Din pacate, nu am fost citat sa ma prezint in fata Instantei din Uk si cu atat mai putin in Romania...permisul mi-a fost luat acum 1an si jumatate...de atunci nu stiu nimic. Stiu doar atat ca politia de aici mi-a dat o amenda si mi-a luat permisul, spunandu-mi ca va fi reziliat si ca nu voi mai putea conduce. Multumesc
faceti o cerere la politia care v-a eliberat permisul de conducere in care sa prezentati situatia retinerii permisului in uk si sa solicitati stadiul valabilitatii acestuia.
orice autoritate a unui stat nu poate anula un document oficial emis de o autoritate a altui stat fara a anunta despre decizia anularii si emitentul actului respectiv.
alta optiune este sa va duceti la politia care v-a retinut permisul si sa solicitati acelasi lucru, stadiul permisului de conducere.
e greu de crezut ca intr-un an si 1/2 nu v-ati interesat despre starea permisului, chiar daca ati fost informat ca acesta va fi anulat.
Am fost si am incercat sa ma interesez, ba chiar sa iau legatura cu cei care mi-au luat permisul in acea zi..dar din pacate mi-a fost transmis scurt si la obiiect ca nu am ce vorbii cu ofiterii de politie si daca mi-a fost luat stiu ei exact motivul. Intr-un cuvant mi-a fost refuzat dreptul de a sti ceva. Nu stiu daca a avut cineva de a face cu Pol engleza...dar atunci cand esti roman si mai ai si o problema de rezolvat nu te vad cu ochi bunii...asa ca am renuntat
Incercati sa luati legatura cu un avocat local sa va ofere o consultatie in aceasta privinta,sau incercati la consulat poate va ajuta cu un sfat nu vad alta varianta acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salut - anulare permis in strainatate andrei-andreiul andrei-andreiul am si eu o intrebare ca nu am fost lamurit ...mi sa anulat permisul de conducere pentru consum de alcool pe o perioada de 3 ani in afara romaniei eu fiind ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat in franta ioanapaula ioanapaula buna.mi-a fost suspendat permisul in franta si un fost polițist din romania mi-a spus ca dacă merg in romania si il declar pierdut imi emite alt ... (vezi toată discuția)
Mi.a fost suspendat permisul auto in finlanda clau2233 clau2233 Mi.a fost suspendat permisul auto in finlanda pe o perioada de 5luni datorita alcolemiei de 0.45% aer expirat,nu mi s.au luat probe biologice! Autoritatile ... (vezi toată discuția)