avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Anulare permis de conducere ?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Anulare permis de conducere ?

In urma unui control in trafic am fost gasit sub influienta bauturilor alcoolice cu o concentratie suficienta ca sa fiu trimis in judecata si condamnat la o pedeapsa cu suspendare si munca in folosul comunitatii.
Prin hotararea pronuntata, instanta nu dispune anularea permisului, hotararea ramanand definitiva prin neapelare.
Problema este daca am sau nu permisul anulat, avand in vedere ca in codul rutier se spune ca permisul se anuleaza in baza unei hotarari judecatoresti definitive.
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 06:57, 23 Noiembrie 2021
Daca ati fost condamnat la o pedeapsa cu inchisoarea si suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, permisul se anuleaza in baza hot. jud. definitive.
OK. dar in hotarare nu se dispune anularea permisului.
Ultima modificare: Vineri, 26 Iunie 2020
Romică Stoica, Consilier juridic
Asa este, nu scrie, scrie in HG 1391/2006.
ART. 203
(1) Anularea permisului de conducere, în cazurile prevăzute la art. 114 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se dispune:
a) de şeful serviciului poliţiei rutiere pe raza căruia a fost constatată fapta, în baza hotărârii judecătoreşti rămase definitivă, dispusă de o instanţă din România;

b) de şeful poliţiei rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în baza unei hotărâri judecătoreşti rămase definitivă, pronunţată de către o autoritate străină competentă, pentru o infracţiune săvârşită de titular pe teritoriul statului respectiv, dacă pentru fapta săvârşită legislaţia română prevede această măsură.
#M3
(2) Anularea permisului de conducere al persoanei decedate se dispune de şeful serviciului poliţiei rutiere pe raza căruia titularul a domiciliat, în condiţiile existenţei unui certificat de deces.
#B
(3) Măsura anulării permisului de conducere se comunică, în termen de cel mult 5 zile lucrătoare, titularului permisului de conducere, la domiciliul acestuia, pentru situaţiile prevăzute la alin. (1).
(4) În termenul prevăzut la alin. (3), permisul de conducere se transmite de serviciul poliţiei rutiere care a dispus anularea la autoritatea competentă care l-a eliberat, în vederea efectuării menţiunii în evidenţă.

Asta am citit si eu dar nu stiu daca permisul de conducere este anulat sau nu pt ca nu am primit notificarea

Mergeti la politie si verificati, oricum nu stiu cu ce va ajuta, se anuleaza oricum.
Dvs trebuie sa stiti ca dupa 1 an de zile de la ramanerea definitiva, sustineti examen ptr un alt permis.
Ultima modificare: Vineri, 26 Iunie 2020
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

Alte discuții în legătură

Refuz probe biologice Mihaidan07 Mihaidan07 Buna ziua daniel ma numesc si in 2016 am fost oprit de un echipaj rutier pentru testare însă am refuzat să suflu si sa dau probe biologice mai judecat în ... (vezi toată discuția)
Condamnare definitiva - anulare permis mihai62 mihai62 sentinta penala definitiva, ucidere din culpa,art178 al.2 cp,cu referire la art.320 ind.1 cpp.,condamnare cu suspendare in baza art.81 cp,-pedepse accesori ... (vezi toată discuția)
Conducere autovehicul neinmatriculat cu numere false de inmatriculare ric_85 ric_85 Am condus un autovehicul cu numere false de inmatriculare.In momentul in care am fost oprit de politie acestia mi-au retinut talonul si mi-au eliberat o dovada ... (vezi toată discuția)