avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... chirasi
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

chirasi

De cateva luni s-au mutat cu un etaj mai jos doi chiriasi. In fiecare zi pun muzica si nu ma pot odihni si nici nu pot invata pentru facultate. Ne-am certat de nenumarate ori cu ei, dar degeaba. La politie nu pot sa-i reclam pentru ca pe ceilalti vecini nu-i deranjeaza, ei spun ca nu se aude nimic. M-am gandit sa-i reclam ca nu au contract de inchiriere, deci stau ilegal. Unde ar trebuie sa depun reclamatia? Sau daca puteti sa-mi dati alte sfaturi cu privire la situatia aceasta? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: praetore , utilizator 22:15, 26 Ianuarie 2008
Suni la politie. Ei sunt abilitati sa rezolve astfel de probleme. E vorba de legea 61/1991 privind normele de convietuire sociala.
~ Conținut șters la cerere ~
Salut. Am si eu o problema si sper ca cineva are vreo idee. Locuiesc in chirie de 3 ani, contractul de inchiriere fiind prelungit in fiecare an. Contractul va expira in 5 zile, iar proprietarul m-a anuntat azi ca trebuie sa ma mut in 5 zile deoarece a vandut apartamentul. Pana acum eu n-am stiut nimic de acest lucru, iar l-am si intrebat daca vrea sa mareasca chiria etc. Mi-a zis ca vorbim mai incolo. Iar acum a aparut azi cu niste cumparatori (fara sa ma anunte, cand am ajuns acasa de la serviciu era in apartament) si mi-a zis ca trebuie sa ma mut. Poate sa ma dea afara doar asa? Nu am dreptul sa stau macar 15 zile sa-mi caut alt apartament, au fiind de buna-credinta, si am preconizat ca vom prelungi contractul de inchiriere asa cum s-a intamplat acest lucru trei ani consecutiv. Va multumesc pentru raspunsuri.
Peste 5 zile cand expira contractul are dreptul sa faca ce vrea cu apartamentul. Poate sa-l vanda sau sa-l inchirieze altcuiva. Nu-l obliga nicio lege sa va gazduiasca pina va gasiti in alta parte.
Problema e ca daca nu vrei sa pleci trebuie sa obtina o hotarare de evacuare impotriva ta, care oricum va dura mai mult de 15 zile, asa ca ar fi bine sa va intelegeti cu el sau cu noii proprietari:P

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere, eliberare apartament Cornel Cornel Cornel Cornel Buna seara am un contract de închiriere pe un apartament cu data eliberări trecuta in contract întrebarea mea este daca eu trebuie sa fac o notificare ... (vezi toată discuția)
Relatie chirias/proprietar olivianus olivianus buna ziua ! As vrea sa pun in discutie o idee ipotetica. Un proprietar de apartament, inchiriaza aparatamentul, unui chirias.aici sunt 2 variante de ... (vezi toată discuția)
Evacuare fortata a unor chiriasi, dupa expirarea contractului de inchiriere allyjana allyjana Bună ziua. Am nevoie urgenta de consiliere. Persoană în varstă, proprietar al unui apartament în alt oraş decat cel de domiciliu. Vă rog mult , care ... (vezi toată discuția)