De cateva luni s-au mutat cu un etaj mai jos doi chiriasi. In fiecare zi pun muzica si nu ma pot odihni si nici nu pot invata pentru facultate. Ne-am certat de nenumarate ori cu ei, dar degeaba. La politie nu pot sa-i reclam pentru ca pe ceilalti vecini nu-i deranjeaza, ei spun ca nu se aude nimic. M-am gandit sa-i reclam ca nu au contract de inchiriere, deci stau ilegal. Unde ar trebuie sa depun reclamatia? Sau daca puteti sa-mi dati alte sfaturi cu privire la situatia aceasta? Multumesc.
Salut. Am si eu o problema si sper ca cineva are vreo idee. Locuiesc in chirie de 3 ani, contractul de inchiriere fiind prelungit in fiecare an. Contractul va expira in 5 zile, iar proprietarul m-a anuntat azi ca trebuie sa ma mut in 5 zile deoarece a vandut apartamentul. Pana acum eu n-am stiut nimic de acest lucru, iar l-am si intrebat daca vrea sa mareasca chiria etc. Mi-a zis ca vorbim mai incolo. Iar acum a aparut azi cu niste cumparatori (fara sa ma anunte, cand am ajuns acasa de la serviciu era in apartament) si mi-a zis ca trebuie sa ma mut. Poate sa ma dea afara doar asa? Nu am dreptul sa stau macar 15 zile sa-mi caut alt apartament, au fiind de buna-credinta, si am preconizat ca vom prelungi contractul de inchiriere asa cum s-a intamplat acest lucru trei ani consecutiv. Va multumesc pentru raspunsuri.
Peste 5 zile cand expira contractul are dreptul sa faca ce vrea cu apartamentul. Poate sa-l vanda sau sa-l inchirieze altcuiva. Nu-l obliga nicio lege sa va gazduiasca pina va gasiti in alta parte.
Problema e ca daca nu vrei sa pleci trebuie sa obtina o hotarare de evacuare impotriva ta, care oricum va dura mai mult de 15 zile, asa ca ar fi bine sa va intelegeti cu el sau cu noii proprietari:P