avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Activitate liviu_emil

Activitate liviu_emil

Mulțumesc de "sfat"

latka a scris:

Pai este vointa multimii, a fost votata in parlamentul Romaniei, ca orice lege. Ca sa nu mai fie o povara financiara pentru dvs., vindeti proprietatea. Sau inchiriati.

Și e intangibilă? legea trebuie sa fie voința mulțimii nu a celor care fac totul pentru a le fi lor bine(in cazul de fata celor care se bucura de sumele plătite pentru salarii "babane")cei care muncesc cinstit din greu se uită la fiecare leuț ceilalți...

latka a scris:

Puteti cricni, nu e interzis, insa prima data trebuie sa cititi legea, nu am facut-o noi.
[ link extern ]

Am văzut reactiile fiecaruia și am tras concluzia că nu trbuie sa crâcnim.
Buna ziua,am un apartament în care nu locuiește nimeni situat în slatina.
intrebare: este normal să plătesc întreținere la asociația de locatari la fel ca cei care locuiesc în acel bloc (sau uneori cu 2-3lei mai puțin).menționez că suma este in jur de 50 lei unde nu este inclus decât cheltuielile cu curățenia (daca nu stau acolo nu fac mizerie),lumina pe scara(daca nu trec pe acolo nu se aprinde becul).cam asta ar fi deoarece fiecare este racordat la apă și canal separat,la gaze separat,la gunoi separat.
Daca nu ești sigur de ce scrii?

eugenoctavian1968 a scris:

Nu sunt sigur, dar orice rețea, (gaz, apă, electricitate), de la devierea din magistrală până la punctul de măsurare, intră în patrimoniul distribuitorului.
De la contor încolo, spre locul lui de consum rămâne a lui, restul e al distribuitorului!
Nu-i dați niciun ban, faceți cerere la distribuitor pentru racordare.

Da,teoretic aveți dreptate.dar practic de ex pentru un nr.de 2 utilizatori nu este necesara o racordare și o logistica ca pentru 13 utilizatori. Poate că investiția nu va fi recuperată niciodată.Concret la cazul meu sunt branșați doua familii pentru care au platit 2000eu.Eu ca să mă branșeze trebuie să plătesc destul de mult chiar daca nu sunt 2000eu.Intrebare: cum sa procedez?

w_v_w_v a scris:

Nu isi face racord separat cum a facut si vecinul pentru ca il va costa mult prea mult.
NU e normal sa se imparta acum la nr de proprietari intrucat unii poate nu doresc conectarea la gaz acum sau nu doresc deloc.

Prin urmare e logic si normal sa se imparta acum la cei care doresc.
Astfel vor suporta cei care vor beneficia de sericiu in mod egal din momentul conectarii. si pana la sosirea urmatorului doritor cand vor primi bani si vor imparti intre ei daca vor mai fi proprietari acolo la momentul respectiv.


De ce su fac branșament separat?răspuns:distribuitorul de gaz nu accepta mai multe branșamente .Condiția a fost că branșamentul sa se facă pentru toți locatarii(13).

Berber a scris:

liviu_emil a scris:

Eu consider normal ca întreaga sumă să se împartă la nr.de proprietari și nu la Nr de doritori(utilizatori)?inițiatorul cere el "taxa " de racordare după bunul plac considerând o ca pe o afacere din care vrea profit.Este normal?

De ce nu va faceti racord separat? Asa cum si-a facut si vecinul?

Eu consider normal ca întreaga sumă să se împartă la nr.de proprietari și nu la Nr de doritori(utilizatori)?inițiatorul cere el "taxa " de racordare după bunul plac considerând o ca pe o afacere din care vrea profit.Este normal?
Buna ziua.am câteva întrebări.pe o proprietate sunt 13 apartamente (5-6 apartamente locuite-restul cu proprietari dar nelocuite)in 2 blocuri undeva in zona rurală.accesul la locuințe se face printr-un drum de servitute.Pe acest drum s-au tras o conductă de gaz pentru uz casnic de către unul dintre vecini.lucrarea fiind încheiată și achitata de către acesta ne condiționează racordarea la conducta de gaz astfel.daca dorim racordarea trebuie să suportam suma și pentru cei care nu locuiesc acolo și nu intenționează racordarea imediată.este normal că angajamentul lui pentru persoanele neinteresante imediat sa fie suportat de cei care se racordează?este ca și când un dezvoltator construiește un bloc de apartamente și vinde primul apartament primului cumpărător la pretul tuturor apartamentelor in ideea lui ca își va recupera banii pe măsură ce se vând și celelalte.revenind la racordarea mea la gaz este normal să plătesc și pentru ceilalți vecini.
Dobândirea proprietății prin chitanță de mână
Buna ziua,
Sunt "platitorul de taxe si impozite"la o primarie rurala.Despre ce este vorba:in anul 1969 "P.T"a vandut lui "I.N." teren loc de casa in suprafata de 800mp"cu act notarial legalizat.Intre timp atat "P.T."cat si "I.N."a decedat iar terenul loc decasa respectiv a fost transferat fiului mostenitor "I.E."(nu detin acte care sa dovedeasca acest lucru) deoarece doar deduc.In anul 1992-1994 tatal meu "C.I."a cumparat bunul in cauza de la "I.E."cu chitanta de mana (mentionez ca am doar partea a doua a chitantei pin cate s-a platit restul de suma)Deci de la aceasta data "C.I."a platit taxe si impozite la primarie pentru casa si teren.In anul anterior 2002 "I.E."a decedat si deschizandu-se procedura de mostenire dreptul de detinere asupra "terenului loc de casa"nu a fost perturbat.In anul 2007 tatal meu a decedat astfel incat eu am preluat sarcinile locatiei inpreuna cu mama mea "C.M."pana in anul anterior 2015 (din 2013 ne mai putandu-se deplasa)cand s-a produs decesul acesteia.Desi am putut sa introduc la masa succesorala acest bun am platit taxe si impozite pana in anul 2023(inclusiv)pe numele tatalui.Aflandu-ma in aceasta situatie am gasit un cumparator cu care am incheiat chitanta de mana.Cand am ajuns la primarie am aflat ca nu se poate face tranzactia si nici modificarea la taxe si impozite.Intrebarea mea ar fi:cum as putea sa devin proprietar in regula invocand uzucapiunea,ce acte mi-ar trebui si cam cat m-ar costa intreaga tarasenie.
CU MULT RESPECT SI APRECIERE