avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietăți cu chitanță de mână ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietăți cu chitanță de mână

Dobândirea proprietății prin chitanță de mână
Buna ziua,
Sunt "platitorul de taxe si impozite"la o primarie rurala.Despre ce este vorba:in anul 1969 "P.T"a vandut lui "I.N." teren loc de casa in suprafata de 800mp"cu act notarial legalizat.Intre timp atat "P.T."cat si "I.N."a decedat iar terenul loc decasa respectiv a fost transferat fiului mostenitor "I.E."(nu detin acte care sa dovedeasca acest lucru) deoarece doar deduc.In anul 1992-1994 tatal meu "C.I."a cumparat bunul in cauza de la "I.E."cu chitanta de mana (mentionez ca am doar partea a doua a chitantei pin cate s-a platit restul de suma)Deci de la aceasta data "C.I."a platit taxe si impozite la primarie pentru casa si teren.In anul anterior 2002 "I.E."a decedat si deschizandu-se procedura de mostenire dreptul de detinere asupra "terenului loc de casa"nu a fost perturbat.In anul 2007 tatal meu a decedat astfel incat eu am preluat sarcinile locatiei inpreuna cu mama mea "C.M."pana in anul anterior 2015 (din 2013 ne mai putandu-se deplasa)cand s-a produs decesul acesteia.Desi am putut sa introduc la masa succesorala acest bun am platit taxe si impozite pana in anul 2023(inclusiv)pe numele tatalui.Aflandu-ma in aceasta situatie am gasit un cumparator cu care am incheiat chitanta de mana.Cand am ajuns la primarie am aflat ca nu se poate face tranzactia si nici modificarea la taxe si impozite.Intrebarea mea ar fi:cum as putea sa devin proprietar in regula invocand uzucapiunea,ce acte mi-ar trebui si cam cat m-ar costa intreaga tarasenie.
CU MULT RESPECT SI APRECIERE

Alte discuții în legătură

Doresc legalizare unei tranzactie - teren cumparat cu o chitanta de mana. botea_daniel botea_daniel Buna ziua, Am urmatoarea problema de rezolvat: In anul 2002 – bunica mea cumpara un teren care se invecineaza pe latime cu proprietatea ei, de la ... (vezi toată discuția)
Perfectare acte ContSters275732 ContSters275732 in urma decesului tatalui meu am facut taxa de succesiune si am cedat totul in favoarea mamei atat eu cat si sora mea(in anul 1989),acum mama doreste sa-mi ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea tabulară olgaboca olgaboca un teren cu casa cumparat cu chitanta de mana 1n 2017 de la mai multi mostenitori frati ( proprietarilor de drep decedati) pentru care s-a platit impozitul la ... (vezi toată discuția)