avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... perfectare acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

perfectare acte

in urma decesului tatalui meu am facut taxa de succesiune si am cedat totul in favoarea mamei atat eu cat si sora mea(in anul 1989),acum mama doreste sa-mi treaca casa pe numele meu,intrebarea aste cum trebuie sa procedam(exista certificat de mostenitor pe numele mamei),si o ultima intrebare in anul 1990 mama a cumparat un loc de casa in suprafata de 4 ari ,la momentul respectiv a facut o chitanta de mana cu doi martori pana la perfectarea actelor, intre timp proprietarul locului a decedat ca urmare nu am mai definitivat actele ,de la data respectiva si pana in prezent impozitul pe loc este platit de catre mama mea,as dori cum pot perfecta actele pe acel loc,
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 13:41, 15 Ianuarie 2013
ref la terenul cumparat pe act de mana, perfectarea actelor se poate face la notar (daca va intelegeti cu mostenitorii promitentului vanzator) sau cu ajutorul instantei de judecata.

ref la felul in care terenul mamei sa ajunga pe numele Dvs, se poate face un act de vanzare cumparare sau o donatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitori fara succesiune poate deschide carte funciara ? benga112 benga112 Situatie dificila pentru Intabulare+carte funciara poate fii un abuz din partea autoritatilor? Se poate vinde o casa in aceasta situatie ? Fara succesiune ? ... (vezi toată discuția)
Dr de proprietate utagabitibi utagabitibi Am urmatoarea problema: in urma cu un an am cumparat de la un fecin o suprafata mica de teren cu act de mana (datat, semnat si cu martori) De la primarie am ... (vezi toată discuția)
Antabulare mutrescu_ioan mutrescu_ioan an 2003 am antabulat un teren acum o alta persoana ma dat an zudecata ca e terenul sau avand ca dovada un act de mana ce ar reprezenta vanzare cumparare cu ... (vezi toată discuția)