avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dr de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dr de proprietate

Am urmatoarea problema:
in urma cu un an am cumparat de la un fecin o suprafata mica de teren cu act de mana (datat, semnat si cu martori) De la primarie am aflat ca posesorul terenului este mama acestuia, iar el este singurul copil deci mostenitorul dupa succesiune.
care este problema: cu ceva vreme in urma a venit cineva sora mamei celui de la care am cumparat pamantul sa imi spuna ca ea a gasit un testament ( prin niste harti prin care ea ar fi mostenitoarea. Am solicitat sa vad si eu acel testament sau sa-l depuna la primarie dar nu vrea in nici un fel, spune doar ca are.
Ce ma sfatuiti sa sa fac?
eu as vrea sa fac eu succesiunea vecinului pe cheltuiala mea, dar ce folos daca in timp se dovedeste ca de fapt proprietarul nu erea mama acestuia? ma aleg doar cu cheltuiala.
( de la primarie mi-a zis ca este mama acestuia iar in actul meu de proprietata - schita vizata OCOT figureaza ca proprietar tot mama acestuia).

Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 08:46, 30 August 2010
Buna ziua !
In ceea ce priveste vanzarea- cumpararea bunurilor imobile( in aceasta categorie intra si suprafata de teren tranzactionata) actele incheiate trebuie sa imbrace forma autentica, sub sanctiunea nulitatii. In acest sens actul incheiat de dumneavoastra cu fiul proprietarei nu este decat un inceput de dovada scrisa.
Va sfatuiesc sa luati legatura cu vanzatorul si sa perfectati actele la notariat sau/ si instanta judecatoreasca.
Cu stima !
Solutia ar fi sa il indrumati si chiar sa il sustineti pe promitentul-vanzator in dezbaterea succesiunii.El este prezumat unicul succesibil, fiind unicul descendent.Va adresati unui notar din raza ultimului domiciliu al defunctei.Treaba cu testamentul poate fi o fabulatie a matusii.Si daca are, oricum n u se stie daca este un testament valabil si oricum, incalca rezerva succesoarala care se cuvine fiului .
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act vanzare de mana fara succesiune utagabitibi utagabitibi Am cumparat de la un vecin carea nu are succesiunea facut ao bucata de teren cu acte de mana. el este unicul copil al proprietarei. am intrebat la primarie ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral moneanu marcel moneanu marcel Este vorba despre urmatoarea speta: Exista un testament autentic incheiat de autor in anul 1972. Acesta moare in 1973. Sotia supravietuitoare a luat act de ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren girbeaionicavioleta girbeaionicavioleta X este proprietarul unui teren + casa dar pe care l-a lasat drept mostenire prin testament unicului fiu. Atat X cat si fiul acestuia doresc sa vanda terenul ... (vezi toată discuția)