avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act vanzare de mana fara succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act vanzare de mana fara succesiune

Am cumparat de la un vecin carea nu are succesiunea facut ao bucata de teren cu acte de mana. el este unicul copil al proprietarei. am intrebat la primarie cine este proprietarul acelui teren si mi-sa raspuns ca mama sa.
Problema care este:
-unde pot afla cu siguranta cine este priprietarul acelui teren si eventual cum a fost dobindit?
-la citeva zile dupa ce am facut actul de mana a mai venit si sora proprietarei (decedata) sa imi zice ca ea are testament acolo ca l-a gasit acum citeva zile. Am cerut sa-l vad si eu, dar a zis ca o sa-l arate cind vrea ea. Eu cum pot sa aflu cu siguranta daca are sau nu are?
In aceste conditii chiar daca se face succesiunea dupa actuala proprietara si pamantul il cumpar cu act autentic, actele nu sunt lovite de nulitate? ma aleg doar cu banii dati pe acte.
Va rog sa ma ajutati, ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: utagabitibi , utilizator 12:58, 31 August 2010
Inprimul rand actul de vanzare cumparare a bunurilor imobile se face numaiin forma autentica, altfel sunt locite de nulitate.

La cartea funciara, probabil este trecuta defuncta, pentru ca nu s a dezbatut succesiunea si atunci in mod normal proprietarul este inca defuncta.

Cartea funciara este publicitatea imobiliara adica proprietatea o data inscrisa in CF este opozabila nu numai partilor semnatare actului ci si tertilor, adica altor persoane.

actul pe care l ati facut cu domnul respectiv este un act sub semnatura privata si este nul in ceea ce priveste imobilul.

Trebuie dezbatuta succesiunea dupa defuncta mama a vanzatorului, tb verificat autenticitatea testamentului in favoare matusii. Daca acesta este facut dupa anul 2007 el trebuie sa figureze in baza de date a Registrului National de Testamente tinut de Uniunea Notarilor Publici.
pai tocmai asta este problema, eu nu stiu daca defuncta are sau nu are succesiunea facuta, dar ma intreb cum naiba de este trecuta ca proprietara la primarie? in ce baza s-a facut inscrierea? se poare sa o fi facut probrietara doar asa ca cineva sa aiba sa plateasca impozitul?
Eu stiu ca actul trebuie sa fie autentic, dar pt asta trebuie s dezbata succesiune dupa defuncta si abia dupa o sa fac actul autentic ca astfel nu pot.
totusi chiar si asa imi este teama sa nu apara si sora defunctei cu nu stiu ce testament pe care nu vrea sa-l arate, ba mai mult cind am incercat sa ingradesc noua proprietate ( proprietar cu act de mana care stiu ca nu imi confera acest drept m-a amenintat ca face plingere pt tulburare de posesie, numai ca ea nu este proprietara< poate sa faca asa ceva?
defunca a murit in jurul anului 1990 si nu stiu in ce baza a fost trecuta ca proprietara in cartea funciara
În cartea funciară se fac înscrieri pe bază de documentaţie cadstrală care are la bază actele de proprietate ale proprietarului.
Mai pe intelesul meu: daca este trecuta in cartea funciara, at sigur s-a facut in baza unui act si sigur sau foarte sigur ea este proprietara in momentul de fata. Deci am garantia ca ea este proprietara daca este trecuta in cartea funciara!
Se putea trece oare fara succesiune? sau asta este mai putin important, cert este ca ea este proprietara daca este trecuta in cartea funciara si mai putin conteaza modalitatea prin care a fost trecuta acolo.
Se poate ca acum cineva care zice a ca gasit un testament sa vina sa devina el proprietar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire in alta localitate jigan56 jigan56 Am mostenit un apartament in alta localitate decat cea de domociliu. Apartamentul nelocuit al tatalui, care a decedat, iar in ultimii 2 ani a locuit la mine. ... (vezi toată discuția)
Dr de proprietate utagabitibi utagabitibi Am urmatoarea problema: in urma cu un an am cumparat de la un fecin o suprafata mica de teren cu act de mana (datat, semnat si cu martori) De la primarie am ... (vezi toată discuția)
Succesiune teren neintabulat jstefan jstefan 1.Se poate dezbate succesiunea pentru un teren neintabulat pe numele defunctului, pentru care are numai contract de vinzare cumparare de mana? ... (vezi toată discuția)