Incerc sa ma angajez dar e foarte greu sa gasesc un loc de munca. De curand am primit o oferta de la o firma. Sa imi fac PFA cu norma de venit pentru servicii de Dactilografiere si stenografiere. Venitul ar fi fix si au spus ca au o echipa de avocati care au gasit o chichita in lege si PFA-urile cu norma de venit pana in 1500 euro si cod caen Dactilografiere si stenografiere nu sunt obligte sa plateasca la stat nici pensie, nicic cas si nici alta taxa cu exceptia unui impozit anual de 2200 lei. Unde pot verifica acest lucru. Specific ca eu sunt invatatoare si nu ma pricep la legi.
Va multumesc,
Daca ai un contract de munca cu 2 h si functie de baza, iar pe pfa inregistrezi venituri, mai esti obligat la plata contributiei catre CAS?
Multumesc!
Am sunat la agentia pentru prestatii sociale, calculul dumneavoastra este coresct!
Intrebarea este daca poate fi contestat undeva acest mpd de calcul deoarece diminueaza plafonul?
Inteleg daca in loc sa se dea 85% din salariu se da 72% (diminuarea cu 15%)dar modul acesta de calcul care diminueaza plafonul nu stiu cat este de corect?
Oare care sunt implicatiile din pct de vedere al guvernului daca modul de calul ar fi cel inteles de mine, adica 72% in loc de 85%, caci repet, nu au sus nimic de modificare plafon!
Am o prietena care primeste cei 3400 in baza PFA-ului (ea a lucrat doar cu PFA) si nu exista un contract de munca incheiat cu firma la care lucreza ci doar un contract de prestari servicii! voi revenii cu amanunte cand voi avea rezultatul :) ! (Raspuns pentru Guerila).
Am inteles, nu era mi bine sa specifice ca s-a modificat si plafonul? Pnetru ca asta e rezultatul acestui calcul oarecum aberant!
Multumesc de raspuns!
Sa inteleg ca daca eu voi avea in urma calulului de primit 5000 ron se vor scadea 15%, echivalentul a 750 de unde rezulta ca va trebui sa primesc 4250! Aceasta suma se va plafona totusi la 4000!
Multumesc,
Banutii pentru pre si post natal trebuie sa primesc si de la PFA deoarece sunt asigurata si am platit cei 0.85%, de altfel daca as fi avut de ex 2000 ron pe contract de munca si 2000 ron pe PFA atunci se cumulau veniturile pentru CIC.
Cu plafonul de CIC iar nu imi este clar, stiu ca a scazut la 0.70% dar nu scrie nicaieri ca s-a modificat si plafonul de la 4000 la 3400, am incercat sa aflu aceasta informatie insa nimeni nu a stiut sa ma ajute, de la asistenta sociala si de la primarie mi-au spus ca plafonul e de 4000, ( ...dar ca se calculeaza astfel incat de ex: daca ai avea de primit de la stat 5000 ron esti plafonata la 4000 din care se scade 15 %, - calculul asta mi se pare o aberatie...)
Stie cineva unde pot gasi baza legala si normele de aplicare privind modificarea plafonului si modul de calul? Dar unde se poate face contestatie privind acest plafon sau modul de calcul?
Totodata d.nul Boc sustinea ca aceste reduceri sunt doar pana la finele anului, eu urmeaza sa intru in crestere copil din Ianuarie, ceeea ce inseaman ca va revenii plafonul, corect?
Multumesc!
Lucrez cu contract de munca , salariul 6000ron / luna si activez si ca pfa la un venit de 6000ron / luna, urmeaza sa intru in concediu de maternitate, acest concediu este plafonat la 7200 lei, adica eu primesc 85% din brut din ambele venituri, sau cumulat nmu pot depasii plafonul de 7200?
Multumesc!