avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Activitate chimy

Activitate chimy

Buna ziua,

Am nascut in iulie 2010 si din octombrie 2010 sunt in concediu de creste copil. Doresc sa intrerup concediul pentru o perioada de 2 luni (exista acordul angajatorului de reluare a activitatii). Intrebarea mea este daca la reintoarcerea in concediul de crestere a copilului :
-pot efectua concediul pana copilul implineste 2 ani (iulie 2012) - se aplica prevederile vechii legi?
-valoarea indemnizatiei ramane cea calculata in octombrie 2010?

Multumesc frumos!
Va multumesc frumos. Nu vazusem raspunsul dumneavoastra. Am formulat intrebarea astazi, din nou, in alt sens, dat fiind faptul ca cineva mi-a spus ca as putea beneficia si de plata indemnizatiei.
Buna ziua,

Va rog frumos, daca se poate, sa ma lamauriti cu o informatie. Sunt asistent universitar, sunt incadrata cu un program de lucru normal de opt ore si indeplinesc conditiile pentru a primi indemnizatie de crestere a copilului. In afara de contractul meu de munca, am castigat cu putin inainte de a naste un proiect finantat din fonduri structurale care presupune sa desfasor activitati de specialitate la sediul universitatii, activitati pentru care voi obtine o bursa lunara. Voi primi prima bursa dupa finalizarea concediului postnatal, respectiv in timpul concediului de crestere copil. Intentionez sa imi depun dosarul pentru concediul de crestere a copilului, care va avea ca efect suspendarea contractului meu de munca, pentru a ma elibera de obligatia de a presta munca pe care o presupune acest contract si a respecta programul de lucru obligatoriu( predare etc) . Acest lucru imi va da posibilitatea sa ingrijesc copilul.
Activitatile pe care le voi desfasura in schimbul bursei sunt inscrise intr-un alt contract si presupun un program flexibil de lucru, cu conditia sa otbin rezultatele care se cer. Am inteles ca acest venit nu este impozabil in intelesul codului fiscal. Va trebui sa anunt agentia de prestatii ca obtin alte venituri profesionale si sa solicit suspendarea platii indemnizatiei odata cu plata primei burse? Ramane contractual de munca suspendat?
Multumesc mult!
Sunt asistent universitar si simultan beneficiez de o bursa postoctorala POSDRU. Ma intereseaza daca pot beneficia de concediul de crestere a copilului (adica suspendarea activitatii de baza - asistent universitar) in conditiile in care beneficiez de aceasta bursa postdoctorala. Nu sunt interesata de primirea indemnizatiei pentru cresterea copilului, ci de degrevarea de activitatea didactica. Va multumesc.