avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu crestere copil fara plata indemnizatiei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu crestere copil fara plata indemnizatiei

Sunt asistent universitar si simultan beneficiez de o bursa postoctorala POSDRU. Ma intereseaza daca pot beneficia de concediul de crestere a copilului (adica suspendarea activitatii de baza - asistent universitar) in conditiile in care beneficiez de aceasta bursa postdoctorala. Nu sunt interesata de primirea indemnizatiei pentru cresterea copilului, ci de degrevarea de activitatea didactica. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: chimy , utilizator 14:25, 3 Septembrie 2010
Da, se poate face o cerere de suspendare a c.i.m. in baza art.51 alin.1 lit.a C.mun.
Art. 51 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă poate fi suspendat din iniţiativa salariatului, în următoarele situaţii:
a) concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea vârstei de 3 ani;
....
Va multumesc frumos. Nu vazusem raspunsul dumneavoastra. Am formulat intrebarea astazi, din nou, in alt sens, dat fiind faptul ca cineva mi-a spus ca as putea beneficia si de plata indemnizatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E legal? pydy03 pydy03 Buna ziua. Am mai pus o intrebare asemanatoare.dar nu am fost lamurita. Dupa ce am nascut,angajatorul m-a pus sa fac o cerere de suspendare a contractului de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului Anca_J Anca_J Buna ziua, sunt beneficiara unei burse in cadrul unui proiect european si sunt insarcinata...imi puteti spune daca in aceasta situatie voi putea beneficia de ... (vezi toată discuția)
Mariri salariale in timpul concediului prenatal oana123456 oana123456 Buna ziua, Voi intra in concediu prenatal in luna aprilie 2016. In mai 2016 in cadrul companiei se ofera mariri salariale. Pot beneficia si eu de aceste ... (vezi toată discuția)