Sunt asistent universitar si simultan beneficiez de o bursa postoctorala POSDRU. Ma intereseaza daca pot beneficia de concediul de crestere a copilului (adica suspendarea activitatii de baza - asistent universitar) in conditiile in care beneficiez de aceasta bursa postdoctorala. Nu sunt interesata de primirea indemnizatiei pentru cresterea copilului, ci de degrevarea de activitatea didactica. Va multumesc.
Da, se poate face o cerere de suspendare a c.i.m. in baza art.51 alin.1 lit.a C.mun.
Art. 51 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă poate fi suspendat din iniţiativa salariatului, în următoarele situaţii:
a) concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea vârstei de 3 ani;
....
Va multumesc frumos. Nu vazusem raspunsul dumneavoastra. Am formulat intrebarea astazi, din nou, in alt sens, dat fiind faptul ca cineva mi-a spus ca as putea beneficia si de plata indemnizatiei.
E legal?
pydy03
Buna ziua. Am mai pus o intrebare asemanatoare.dar nu am fost lamurita. Dupa ce am nascut,angajatorul m-a pus sa fac o cerere de suspendare a contractului de ... (vezi toată discuția)