Buna ziua. Am mai pus o intrebare asemanatoare.dar nu am fost lamurita. Dupa ce am nascut,angajatorul m-a pus sa fac o cerere de suspendare a contractului de munca pentru concediu de crestere copil, desi eu nu beneficiez de aceea indemnizatie fiindca nu aveam cele 12 luni de cotizatie. A trecut mai mult de un an si acum sunt chemata la sediu sa lamurim situatia invocand faptul ca nu i-am anuntat ca nu beneficiez de aceea idemnizatie. E normal ? Va rog ajutati - ma. Va multumesc.
Nu este normal ... c.i.m. se poate suspenda din iniţiativa salariatului in cazul concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea vârstei de 3 ani - art.51 alin.1 lit.a C.mun.
Codul muncii nu prevede suspendarea c.i.m. numai in cazul in care beneficiati si de indemnizatia pentru CCC.
Da . stia de la inceput .Am cerut aceea adeverinta pentru dosarul de indemnizatie tocmai in februarie anul acesta.,deci la 6 luni de la suspendarea contractului. Si am cerut in ideea de a depune dosarul fiind studenta. oricum nu l - am mai depus. Acum ce e de facut? Cu ce sunt eu de vina ?
Pot sa le trimit demisia prin posta cu confirmare de primire..si sa termin definitiv cu ei ? Angajatorul evitand sa vorbeasca cu mine la telefon ,desi mi -am exprimat dorinta de a reincepe activitatea la orice ora. Mi -au trimis plic acasa,sa ma prezint in 15 zile. Nu ma voi prezenta .