avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... E legal?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

E legal?

Buna ziua. Am mai pus o intrebare asemanatoare.dar nu am fost lamurita. Dupa ce am nascut,angajatorul m-a pus sa fac o cerere de suspendare a contractului de munca pentru concediu de crestere copil, desi eu nu beneficiez de aceea indemnizatie fiindca nu aveam cele 12 luni de cotizatie. A trecut mai mult de un an si acum sunt chemata la sediu sa lamurim situatia invocand faptul ca nu i-am anuntat ca nu beneficiez de aceea idemnizatie. E normal ? Va rog ajutati - ma. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: pydy03 , utilizator 12:53, 19 Septembrie 2010
cand ati facut....acea cerere..angajatorul stia ca nu puteti beneficia?
Nu este normal ... c.i.m. se poate suspenda din iniţiativa salariatului in cazul concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea vârstei de 3 ani - art.51 alin.1 lit.a C.mun.
Codul muncii nu prevede suspendarea c.i.m. numai in cazul in care beneficiati si de indemnizatia pentru CCC.
Da . stia de la inceput .Am cerut aceea adeverinta pentru dosarul de indemnizatie tocmai in februarie anul acesta.,deci la 6 luni de la suspendarea contractului. Si am cerut in ideea de a depune dosarul fiind studenta. oricum nu l - am mai depus. Acum ce e de facut? Cu ce sunt eu de vina ?
Pot sa le trimit demisia prin posta cu confirmare de primire..si sa termin definitiv cu ei ? Angajatorul evitand sa vorbeasca cu mine la telefon ,desi mi -am exprimat dorinta de a reincepe activitatea la orice ora. Mi -au trimis plic acasa,sa ma prezint in 15 zile. Nu ma voi prezenta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil AndreeaGheorghe24 AndreeaGheorghe24 Buna seara, Matusa mea a lucrat la o companie si a intrat in concediu de crestere copil pana la varsta de 2 ani.Intre timp compania a fost instrainata si ... (vezi toată discuția)
Contractul de munca suspendat pt concediu de crestere a copilului.desi nu beneficiez de indemnizatie pydy03 pydy03 Buna ziua.Am lucrat 10 luni pana la data nasterii.iar dupa concediul de maternitate am fost la sediul societatii unde am fost pusa sa fac o cerere de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie si concediu crestere copil!!! corina.trandafir corina.trandafir ....Am o angajata care a nascut in septembrie anul trecut...nu a cerut concediu ptr cresterea copilului. Acum insa vrea sa intre in concediu crestere copil ... (vezi toată discuția)