Buna ziua.Am lucrat 10 luni pana la data nasterii.iar dupa concediul de maternitate am fost la sediul societatii unde am fost pusa sa fac o cerere de suspendare a contractului de munca pentru concediu de crestere a copilului ( desi se stia ca nu ma incadrez) . La cateva luni am solicitat o adeverinta cu veniturile realizate in speranta de a depunde dosarul de indemnizatie fiinca era studenta. Nu l-am depus . Acum sunt chemata la societate pentru a lamuri situatia...si am fost intrebata de ce nu i-am anuntat ca nu beneficiez de aceea indemnizatie . Am contractul de munca suspendat de 1 an . Ce e de facut? Eu mi - as dori sa se desfaca acel contract de munca. Acum eu stau acasa..fara nici un ajutor banesc si imi cresc copilul.dar doresc sa imi depun dosarul de somaj fiindca tocmai ce am dat licenta. Pot sa il depun pana nu se rezolva cu aceea societate? Va multumesc si sper sa imi raspunda cineva..sau macar sa mi se dea o sugestie unde sa intreb.
Buna dimineata !
Rezolvati mai intai problema CIM cu angajatorul , eventual o incetare a CIM cu acordul partilor .....
Daca indepliniti conditiile prevazute de legea 76/2002, actualizata , beneficiati de indemnizatie de somaj ...
suspendarea contractului este facuta pentru intrare in concediu ingrijire copil? a-ti facut o cerere in acest sens la angajator dupa nastere? a-ti solicitat angajatorului adeverinta privind veniturile necesara dosarului pentru indemnizatie? daca da atunci acesta tb sa faca suspendarea astfel. daca nu, atunci putea sa va suspende contractul chiar si ca sanctiune pentru neprezentarea la serviciu, cu procedurile reglementate de lege pentru aceasta bineinteles. acestia nu aveau de unde sa stie daca dvs va incadrati sau nu pentru a beneficia de indemnizatie. puteti lua somaj dupa licenta dar cred ca exista un termen pentru depunerea dosarului. daca inceteaza contractul de munca. pentru ca altfel nu indepliniti conditiile pentru somaj pt ca presupun ca in contract aveti cel putin salariul minim pe economie. daca aveti cel putin 12 luni in ultimele 24 luni stagiu de cotizare puteti lua somaj si daca vi se incheie contractul conform 65 alin.1. cu preavizul de rigoare. discutati cu angajatorul.
Da.suspendarea contractului s-a facut pentru concediu de crestere a copilului,m-a pus sa fac cerere in acest sens imediat dupa concediul de maternitate.am fost la fisc si mi s a eliberat adeverinta cum ca nu am venituri impozabile.Angajatorul nu imi raspunde la telefon.ma evita.si sincer nu am timp si nici bani sa cheltui pe drumuri.societatea avand sediul in alt judet.