avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1133 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia pentru crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia pentru crestere copil

Buna ziua, as dori sa stiu cum se procedeaza pentru obtinerea indemnizatiei de crestere copil dupa incheierea contractului de munca. Momentan am contract de munca determinat pana la 31 august, iar data nasterii este in octombrie. Contractul nu se poate prelungi pentru ca de la 1 septembrie se va intoarce titularul pe post. Asa ca pentru dosarul care trebuie depus voi lua acte de la acest loc de munca, chiar daca s-a incheiat contractul? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: anculita , utilizator 12:49, 1 August 2012
Puteti sa va inscrieti la somaj daca aveti 12 luni de stagiu de cotizare in ultimele 24. Prezentati concediu de maternitate la AJOMF pentru plata. Pe perioada concediului medical se suspenda plata indemnizatiei de somaj. In continuare veti depune dosarul pentru indemnizatie pentru cresterea copilului. Si perioada cat sunteti in CCC, suspenda somajul.
Pentru justificarea celor 12 luni de venituri impozabile in ultimele 12 luni anterioare datei de nastere a copilului ( art 2 din oug111 din 2010),veti avea nevoie de adeverinta de la angajatorul la care ati prestat activitatea pana pe 31 .08.2012 si adeverinta de la ajomf la care ati depus dosarul de somaj.
1. Fiind vorba de un contract individual de munca (CIM) pe perioada determinata acesta va inceta de drept (art.56(1), lit.i) din Codul muncii) la data expirarii perioadei pentru acre a fost incheiat, indiferent de situatia in care va aflati dvs. la acea data.

2. - Dvs. veti putea beneficia de indemnizatie de somaj daca in ultimele 24 de luni aveti 12 luni stagiu de cotizare la somaj.
- Va puteti inregistra la Agentia de Somaj chiar daca sunteti in concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).

3. - Daca intrati in concediu de maternitate inainte de a inceta CIM atunci certificatele medicale le duceti la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (impreuna cu o copie dupa deecizia de incetare a CIM) care vi le va plati.
- Dupa terminarea concediului de maternitate veti intra in CCC.
Va multumesc frumos pentru raspuns! Indeplinesc conditiile cu cele 12 luni de cotizare, si voi intra in concediu prenatal pana la data expirarii contractului de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim pe durata ccc mihaela2014 mihaela2014 Buna ziua, Am si eu o intrebare, am avut cim pe durata determ din noiemb 2012 ult act aditional fiind pana la 1 sept 2014, nu au dorit sa mi prelung ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil madalinaiordanescu madalinaiordanescu Buna ziua, Ma numesc Madalina si as dari sa stiu daca pot beneficia de concediu crestere copil in conditiile in care la 31 aug m-i se incheie contractul de ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate si ccc pt salariata pe perioada determinata carmen1986 carmen1986 Buna ziua! In cazul in care la data de 31 mai 2011 mi se incheie CIM - perioada determinata, si am intrat in concediu de maternitate incepand cu data de 02 ... (vezi toată discuția)