Buna ziua!
In cazul in care la data de 31 mai 2011 mi se incheie CIM - perioada determinata, si am intrat in concediu de maternitate incepand cu data de 02 mai 2011, beneficiez de concediu/indemnizatie de maternitate, respectiv crestere copil?
Multumesc!
1. La data de 31.05.2011 , c.i.m. va inceta de drept.
2. Pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC trebuie ca in ultimul an anterior datei nasterii copilului, sa aveti realizate timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal.
3. Pentru a beneficia de concediu si indemnizatie de maternitate, asigurata trebuie sa aiba un stagiu de cotizare de minim 1 luna realizat in ultimele 12 luni anterior primei zile de concediu medical inscrise in certificatul medical.
4. Daca vi se inceteaza c.i.m. la data de 31.05.2011 , atunci veti putea intra in somaj (daca aveti si stagiu minim de cotizare pentru somaj) si din somaj sa intrati in CCC.
Multumesc pt raspunsul prompt!
Indeplinesc toate aceste conditii. Mai este necesar sa intru in somaj din 01.06.2011 daca din 02.05.2011 sunt in concediu de maternitate, pt a beneficia de concediu/indemnizatie de crestere copil?
Multumesc!
1. CIM pe perioada determinata inceteaza de drept la data expirarii sale indiferent de situatia in care va aflati.
2. Va inscrieti la Agentia de Somaj in termen de 10 zile de la data incetarii CIM.
3. In somaj fiind veti beneficia in continuare de concediul de maternitate si apoi de CCC.
4. Certificatele medicale de maternitate le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.
5. Cererea pentru CCC o faceti catre Agentia de Somaj.
6. Daca nu va inscrieti la Agentia de Somaj sau nu indepliniti conditiile pentru a beneficia de indemnizatie de somaj veti duce certificatele medicale de maternitate la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate care le va calcula si le va plati (cand va duceti prima data sa duceti si o copie dupa decizia de incetare a CIM).
Si in cazul in care nu ma incadrez sa beneficiez de indemnizatia de somaj (nu stiu exact care sunt conditiile, dar ipotetic vorbind), voi mai putea beneficia de concediu/indemnizatie de crestere copil?