avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu maternitate si CCC pt salariata pe perioada ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu maternitate si CCC pt salariata pe perioada determinata

Buna ziua!
In cazul in care la data de 31 mai 2011 mi se incheie CIM - perioada determinata, si am intrat in concediu de maternitate incepand cu data de 02 mai 2011, beneficiez de concediu/indemnizatie de maternitate, respectiv crestere copil?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: hdana , utilizator 16:52, 21 Iunie 2011
Veti beneficia de CCC deoarece in cele 12 luni premergatoare nasterii intra si perioada de concediu de maternitate.
carmen1986 a scris:

Multumesc pt raspuns!

Si in cazul in care nu ma incadrez sa beneficiez de indemnizatia de somaj (nu stiu exact care sunt conditiile, dar ipotetic vorbind), voi mai putea beneficia de concediu/indemnizatie de crestere copil?

Pentru somaj conditiile sunt urmatoarele :
- incetarea c.i.m. pentru motive neimputabile dvs ... in speta, temeiul de drept al incetarii c.i.m. va da posibilitatea de a beneficia de somaj - art.56 lit.j C.mun.
- un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depnerii cererii.
Buna ziua,

in cazul meu contractul de munca expira in timpul concediului de maternitate, mai precis in 1 septembrie, si mi s-a spus ca n-as avea dreptul la CCC platit decat daca reinnoiesc contractul de munca cu respectiva unitate de invatamant, lucru care nu stiu daca este posibil. Mentionez ca am 5 ani consecutivi lucrati, acum fiind in luna a 9-a de sarcina si inca in campul muncii.
Am inteles bine ca cele 12 luni lucrate anterior imi permit sa beneficiez de CCC chiar daca nu trec prin procedura aplicarii pentru indemnizatia de somaj?

-pentru a beneficia de somaj e nevoie de adeverinta eliberata de medicul de familie ca sunte-ti apta de munca, in cazul dvostra nu e valabil
-deci la incetarea de drept a contractului de munca, in cazul in care mai aveti concediu de sarcina si lehuzie ve-ti fi platita de catre Casa de Asigurari de Sanatate unde sunteti asigurata, cu conditia sa va prezentati in termen cu concediul medical
-veti beneficia si de CCC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pentru crestere copil anculita anculita Buna ziua, as dori sa stiu cum se procedeaza pentru obtinerea indemnizatiei de crestere copil dupa incheierea contractului de munca. Momentan am contract de ... (vezi toată discuția)
Gravida cu contract determinat beredenisa beredenisa Buna ziua, am o problema sunt gravida in luna a VI a si sunt angajata la o firma pe perioada determinata. In 30.06 imi expira contractul de munca si am fost ... (vezi toată discuția)
Ma incadrez pentru indemnizatie de somaj? retromusculo retromusculo Pot beneficia de indemnizatie pentru somaj daca indeplinesc aceste criterii: - sunt absolventa de masterat la zi in perioada 2010-2012; - am lucrat 3 luni ... (vezi toată discuția)