avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de maternitate

Buna.

Ma numesc Bea,si am o fetita de 2 luni.In data de 20 octombrie mi s-a terminat concediul medical(postnatal),si as dori sa depun actele pentru indemnizatie de crestere a copilului.Oare ar fi trebuit sa depun cererea de suspendare a contractului de munca inainte sa se termine concediul sau ajunge daca depun de acum incolo??

Astept raspunsul.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Samoila Georgeta P.F.A. , Consultant resurse umane 20:22, 22 Octombrie 2013
Ar fi trebuit sa faceti cererea de intrare in CCC inainte de terminarea concediului de maternitate. Banuiesc ca pe 21 si 22 oct v-au pus deja nemotivat. Mergeti maine la angajator si faceti cererea de suspendare. Oricum trebuie sa solicitati de la ei o adeverinta cu veniturile realizate in cele 12 luni anterioare nasterii.
Mergeti linistita la societate si depuneti cerere pentru suspendarea contractului individual de munca pentru a beneficia de concediu platit pana la 1 an sau 2 ani (depinde cum doriti Dvs.) pentru cresterea copilului. Nu uitati sa prezentati Angajatorului certificatul de nastere al copilului.
De la Angajator primiti decizia de suspendare CIM in original si Adeverinta cu veniturile realizate in ultimile 12 luni anterioare nasterii copilului.
De la Casa de Pensii a Mun. Bucuresti ridicati adeverinta cu stagiu de cotizare, este obligatorie pentru dosarul de indemnizatie.

Cererea de suspendare CIM o faceti cu data cand ati terminat concediul post natal sau de la data cand v-ati prezentat (nu are importanta).
Ultima modificare: Marți, 22 Octombrie 2013
Samoila Georgeta P.F.A., Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru cresterea copilului - conditii, acte necesare Ramona1982 Ramona1982 cumnata mea are 25 de ani si naste in aceasta luna, ea este studenta in anu III la o facultatate privata acreditata, la zi si vrea sa stie daca beneficiaza de ... (vezi toată discuția)
Sunt studenta in ultimul an de facultate si insarcinata, am dreptul la somaj? elenaboboc91 elenaboboc91 Sunt studenta in anul III de facultate la zi si urmeaza sa dau licenta. Sunt de asemenea insarcinata si urmeaza sa nasc in septembrie. Am dreptul la somaj dupa ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pentru al doilea copil euro2000 euro2000 sunt in post natal pe 15 septembrie 2015 copilul face 2 ani dar eu sunt insarcinata in 13 saptamani spuneti-mi cum procedez mai departe (vezi toată discuția)