avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatie crestere copil

Buna seara,


Matusa mea a lucrat la o companie si a intrat in concediu de crestere copil pana la varsta de 2 ani.Intre timp compania a fost instrainata si ea nu a mai avut unde sa se intoarca, neanuntand-o ca aceasta companie a fost instrainata.
Dupa terminarea concediului de crestere copil la o saptamana s-a angajat la o alta companie.
A nascut alt copil in decembrie anul trecut, iar pentru dosarul de idemnizatie ii cere decizia de incetare a contractului de munca de la compania instrainata.
Este obligatoriu sa aiba aceasta decizie de la compania instrainata, dansa nemaistiind sediul acestei companii?Si din moment ce la dosarul pentru primul copil a fost depusa decizia de suspendare a contractului de munca pe 2 ani, de ce mai cer decizia de incetare a contractului de munca cu compania instrainata din moment ce se poate verifica la dosarul de idemnizatie al primului copil?
As avea nevoie de un raspuns cat mai urgent.


Cu stima,
Andreea Gheorghe
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:58, 28 Martie 2015
Probabil ca figureaza cu c.i.m. activ in baza de date a Inspectiei Muncii - REVISAL.
Buna ziua,
Matusa mea a nascut al doilea copil si a depus dosarul pentru indemnizatie si cei de acolo i-au respins dosarul din cauza ca ea nu a stiut ca trebuie sa intre tatal in ultima luna pentru primul copil si ea s-a reintors la munca dupa doi ani de zile.
Ea nu a stiut ca trebuie sa se intoarca in luna care tatal trebuia sa stea acasa si ar vrea sa stie ce poate face in acest caz?
Sunt unii parinti care nu stiu de luna tatalui, normal nu trebuie cineva sa anunte acest lucru?Nu se mai poate da aceasta indemnizatie daca luna aceea a ramas neacoperita?
Va multumesc pentru raspuns.
AndreeaGheorghe24 a scris:

....
Sunt unii parinti care nu stiu de luna tatalui, normal nu trebuie cineva sa anunte acest lucru?Nu se mai poate da aceasta indemnizatie daca luna aceea a ramas neacoperita?
Va multumesc pentru raspuns.


1. Exista in drept principiul conform caruia "nimeni nu se poate scuza, invocand necunoasterea legii" („nemo censetur ignorare legem").
Prin urmare, nimeni nu poate fi considerat ca nu cunoaste legea, adagiu latin ce exprima principiul potrivit caruia se prezuma ca toata lumea cunoaste legea si nimeni nu poate fi aparat de raspundere invocand necunoasterea prevederilor ei.

2. Daca o luna de zile a ramas neacoperita (realizare de venituri supuse impozitului pe venit sau aflarea intr-o situatie asimilata), atunci nu se poate beneficia de indemnizatia pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre somaj ROMANFLORIN ROMANFLORIN Cum evolueaza situatia: un somerul indemnizat se angajeaza pe perioada nedeterminata cu 4 ore caruia, drept consecinta, i-a incetat somajul, insa la scurt ... (vezi toată discuția)
Buna ziua...lucrez la o societate de transport. unde am lucrat ... costel01 costel01 Buna ziua...Lucrez la o societate de transport. unde am lucrat mai mult de 7sau 8zile consecutive fara pauza .pe luna fara sa ne fie platita ... (vezi toată discuția)
Termen depunere acte pt șomaj după terminare ccc Andrei gusatu Andrei gusatu Bună ziua, în 28.12.2015 soția a noscut o fetita, ulterior în ianuarie 2016 am depus actele pentru indemnizația de creștere a copilului urmând sa ... (vezi toată discuția)