avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... despre somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

despre somaj

Cum evolueaza situatia:
un somerul indemnizat se angajeaza pe perioada nedeterminata cu 4 ore caruia, drept consecinta, i-a incetat somajul, insa la scurt timp (mai putin de 12 luni) pierde locul de munca? Mai poate primi diferenta de somaj ori trebuie sa indeplineasca un nou stagiu de cotizare/sa faca alta vechime?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ROMANFLORIN , utilizator 10:11, 6 Octombrie 2015
1. Deoarece a incheiat un contract individual de munca (CIM) pe perioada nedeterminata i-a incetat plata indemnizatiei de somaj.

2. Pentru a beneficia din nou de indemnizatie de somaj trebuie sa aiba alte 12 luni de stagiu de cotizare la somaj incepand cu data incetarii platii indemnizatiei de somaj anterioare.
tudorvaleriu a scris:

1. Deoarece a incheiat un contract individual de munca (CIM) pe perioada nedeterminata i-a incetat plata indemnizatiei de somaj.

2. Pentru a beneficia din nou de indemnizatie de somaj trebuie sa aiba alte 12 luni de stagiu de cotizare la somaj incepand cu data incetarii platii indemnizatiei de somaj anterioare.

...din pacate, desi, atunci cand culpa este a angajatorului, ar trebui sa ii suporte indemnizatia aferenta sau valoarea contractului pana la ...(ca tot ii strica rostul somerului asigurat, aflat in plata). Reglementari incomplete!....

Multumesc!
De unde ati dedus dvs ca este culpa angajatorului ?

“Nimeni nu se poate apăra invocând necunoașterea legii”. Nemo legem ignorare censetur, adagiu latin ce exprima principiul potrivit caruia se prezuma ca toata lumea cunoaste legea si nimeni nu poate fi aparat de raspundere invocand necunoasterea prevederilor ei.
[ link extern ]
freeelis a scris:

De unde ati dedus dvs ca este culpa angajatorului ?

“Nimeni nu se poate apăra invocând necunoașterea legii”. Nemo legem ignorare censetur, adagiu latin ce exprima principiul potrivit caruia se prezuma ca toata lumea cunoaste legea si nimeni nu poate fi aparat de raspundere invocand necunoasterea prevederilor ei.
[ link extern ]

despre asta e vorba!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost dat afarã în perioada de probã și nu pot relua șomajul. ce este de fãcut? razvalex razvalex buna ziua! fiind in somaj am fost angajat pe o perioada nedeterminata cu perioada de proba de 90 zile , dupa perioada de proba am fost dat afara fara ... (vezi toată discuția)
Buna ziua...lucrez la o societate de transport. unde am lucrat ... costel01 costel01 Buna ziua...Lucrez la o societate de transport. unde am lucrat mai mult de 7sau 8zile consecutive fara pauza .pe luna fara sa ne fie platita ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil AndreeaGheorghe24 AndreeaGheorghe24 Buna seara, Matusa mea a lucrat la o companie si a intrat in concediu de crestere copil pana la varsta de 2 ani.Intre timp compania a fost instrainata si ... (vezi toată discuția)