Bună ziua, în 28.12.2015 soția a noscut o fetita, ulterior în ianuarie 2016 am depus actele pentru indemnizația de creștere a copilului urmând sa primească banii în luna februarie pentru ianuarie. În luna noiembrie 2016 ccc a fost întrerupt automat de stat după 23 de luni având în vedere ca fetita a împlinit 2 ani în 28 no, răspunsul fiind ca datorita unei legi care a fost data anul trecut, tatăl e obligat sa ia o luna de concediu pt creșterea copilului și pt asta mama nu mai primește ultima luna de indemnizație. Problema este ca nu am știut de aceasta lege și așteptăm ca ultima luna sa fie decembrie, deci așteptăm să luăm banii în ianuarie ca apoi sa depunem actele de încetare la șomaj unde mai avea de luat soția încă trei luni șomaj,dar din cauza ca nu am știut de legea noua am pierdut și ultima luna de indemnizație și ultimele trei luni de șomaj pentru ca termenul este maxim 30 de zile de la încetarea ccc care a fost 29 nov, întrebarea este dacă se mai poate face ceva legal pentru recuperarea banilor fiind vorba de aproximativ 4000 lei.
Despre somaj
ROMANFLORIN
Cum evolueaza situatia:
un somerul indemnizat se angajeaza pe perioada nedeterminata cu 4 ore caruia, drept consecinta, i-a incetat somajul, insa la scurt ... (vezi toată discuția)