avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 169 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Venituri Concediu Crestere Copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Venituri Concediu Crestere Copil

Buna ziua,
Daca am intrat in concediu de crestere al copilului pe 07.08.2023, si in tot anul 2023 am avut venituri din alte surse-moneda virtuala in valoare de 15000 lei, dar pe perioada concediului pana la sfarsitul anului (07.08.2023-31.12.2023) am incasat mult mai putin de 15000 lei, asta inseamna ca am depasit plafonul de venituri ce le pot obtine pe perioada CCC?
Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:20, 28 Martie 2025
Pragul maxim de venituri ce se putea obtine in 2023 în paralel cu indemnizația de CCC, fără a pierde dreptul la aceasta, era de 11.960 de lei net /an calendaristic.
In paralel cu indemnizatia am obtinut 4000 de lei, nu am pierdut dreptul la aceasta, dar eu nu am stiut la momentul intrarii in concediu de asta. Acum se mai poate intampla ceva? Pana la urma?

Cornel Vasile a scris:

Pragul maxim de venituri ce se putea obtine in 2023 în paralel cu indemnizația de CCC, fără a pierde dreptul la aceasta, era de 11.960 de lei net /an calendaristic.

Nemo legem ignorare censetur (nimeni nu poate fi considerat ca nu cunoaste legea) - principiu de drept care prevede faptul că, necunoașterea legii nu servește drept scuză, deoarece aici primeaza prezumția juridică cum că, după ce o lege a fost promulgată, toată lumea trebuie să o cunoască (promulgarea și publicarea).

In tara noastra, cunoasterea si respectarea legilor este o indatorire primordiala a tuturor cetatenilor, inscrisa in Constitutie.

In speta, daca nu ati depasit valoarea, nu va faceti griji.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen depunere acte pt șomaj după terminare ccc Andrei gusatu Andrei gusatu Bună ziua, în 28.12.2015 soția a noscut o fetita, ulterior în ianuarie 2016 am depus actele pentru indemnizația de creștere a copilului urmând sa ... (vezi toată discuția)
referitor la taxa de pod, la fetești-cernavoda, ... Pinti100 Pinti100 Bună ziua! Referitor la taxa de pod, la Fetești-Cernavoda, a fost publicat prin monitorul oficial de către CNAIR că taxa va fi suspendată în perioada de ... (vezi toată discuția)
Eroarea de drept ContSters230219 ContSters230219 \"Art. 1.175. - Contractul este de adeziune atunci când clauzele sale esențiale sunt impuse ori sunt redactate de una dintre părți, pentru aceasta ... (vezi toată discuția)