A ramas numai jumatate din mesajul de mai sus. Am scris ca "mersi pentru raspund,dar ce ziceti de opiniile de mai jos,pe care le-am copiat de pe un alt forum.
Timea
meTitlul subiectului: taxa de timbru pentru cerere in anulare --------------------------------------------------------------------------------
evident, procedura somatiei de plata.
ce ziceti, se timbreaza cu jumatate din taxa din somatia de plata sau cu 8 RON (73.000 lei vechi) conform art. 13 din Legea nr. 146/1997 ca cerere neevaluabila pentru care nu s-a stabilit o alta taxa?
Eu pariez pe 8 RON dar inca n-am gasit sustinere.
Pe larg, as zice ca cererea in anulare indreptata impotriva sentintei prin care s-a emis somatia de plata la solicitarea creditoarei are mai degraba caracteristicile unei cai de retractare, iar nu ale unei cai de roformare (asa cum sunt apelul si recursul), semananand din punct de vedere procedural, mai degraba, cu contestatia in anulare sau revizuirea (caile recunoscute doctrinal drept cai de retractare), caci instanta care se pronunta asupra ei este aceeasi cu cea care a emis somatia de plata, iar nu o instanta superioara in grad.
De remarcat ca, si in cazul revizuirii, partea are la dispozitie caile de atac ce se puteau exercita impotriva hotararii ce se cere a fi revizuita (fiind posibil a se exercita apel sau recurs, dupa caz), iar hotararea pronuntata in cererea in anulare este susceptibila de a fi atacata numai cu recurs (prin limitarea data expres de textul O.G. nr. 5/2001).
In cazul contestatiei in anulare si revizuirii, legiuitorul a inteles sa stabileasca taxe judiciare de timbru fixe (spre deosebire de caile de atac de reformare, apelul si recursul).
Or, pentru identitate de ratiune, in cazul solutionarii cererii in anularea somatiei de plata, legiuitorul nu a avut in vedere aplicarea extensiva a prevederilor art. 11 din Legea nr. 146/1997, ci – in tacerea sa - aplicarea art. 13 din aceeasi lege.
Astfel, in conformitate cu prevederile art. 3 lit. o1) din Legea nr. 146/1997 numai taxa judiciara de timbru pentru solutionarea cererilor privind emiterea somatiei de plata este stabilita la 366.000 RON, repectiv 39 RON conform modificarilor aduse prin H.G. nr. 797/2005, iar in conformitate cu prevederile art. 13 din Legea nr. 146/1997:
Toate celelalte acţiuni şi cereri neevaluabile în bani, cu excepţia celor scutite de plata taxei judiciare de timbru potrivit legii, se timbrează cu 73.000 lei... respectiv 8,00 Ron conform H.G. 797/2005
_________________
Hai, ca am vazut-o si p-asta!
Sus
andrei.savescu
Admin
Data inscrierii: 05/Iunie/2004
Mesaje: 1408
Locatie: Bucuresti
Trimis: Miercuri, Febr. 15, 2006 12:19 am Titlul subiectului:
eu am postat subiectul la procedura civila!
intamplator cererea in anulare in care am intrat eu era chiar pe civil (intre persoane fizice), iar problematica cu taxa de timbru si calificarea caii de atac, a cererii in anulare e una generala de procedura civila
_________________
Hai, ca am vazut-o si p-asta!
rsi mult.dar nu gasesc asta in mod expres.Copiez aici o discutie de pe aceasta tema
Decimcam asta ar fi.Va rog,daca se poate si o baza legala sa-mi spuneti,pe ce se bazeaza acest 19.5 RON/8Ron/39 ron
+daca stie cineva codul fiscal al al TRIBUNALULUI MUN>BUCURESTI,ptr.ca OP-ul nu poate fi complatat fara aceasta
Va rog sa-mi spuna cineva cum se timbreaza cererea in anulare a somatiei de plata? Cu 8 RON, sau cu 39 RON sau cu o alta suma?
Multumesc,Timea
Este urgent
Mersi mult madalyna. O alta intrebare legata tot de aceasta poveste: ma intereseaza daca-schimbandu-se CIM in una cu norma partiala prin act aditional- salariul nu se reduce la jumatate automat,nu? Daca in act aditional nu se pomeneste de salariu, atunci inseamna ca acela ramane cat a fost inainte(cand aveam CIM cu norma intreaga).Eventual numarul tichetelor de masa se va reduce la jumatate.Asa este?
1.As dori sa ma ajutati prin detalierea pasilor de urmat la ITM in cazul schimbarii unui CIM cu norma intreaga in CIM cu timp partial/de 4 ore/zi.
2. Ce consecinte vor urma din aceasta schimbare?Vechimea in munca se va calcula de exemplu: daca lucrez 1 an ca si consilier juridic, atunci lucrand cu norma partiala va insemna ca o sa am doar 6 luni de vechime ca si consilier juridic?
Va rog sa ma ajutati cu clarificarea acestei situatii.
Timea
Cunosc prevederile Codului muncii referitoare la munca la domiciliu, insa nu cunosc practica in acest sens. Contract de munca cu timp partial nu doresc, deoarece este important ca sa acumulez vechime in functia de consilier juridic cat mai repede, contractul cu timp partial reducand aceasta vechime.
Intrebarea ar fi: exista vreo norma specifica in legatura cu munca la domiciliu? /sau daca seful este de acord , atunci printr-un act aditional putem modifica CIM in acest sens.
In Codul muncii nu este prevazuta ca numai acei angajati pot lucra la domiciliu, care au probleme de sanatate sau vreun handicap.
Va multumesc pentru orice sfat in acest sens.
Timea
Sunt consilier juridic la o soc.com., cu CIM pe durata nedeterminata, program normal de 8 ore/zi. Consider ca activitatea pe care o prestez nu necesita ca eu sa stau de la 7 dimineata 8 ore la sediul societatii, pot sa rezolv obligatiile mele legate de serviciu intr-un program mai flexibil, de exemplu daca lucrez acasa. Seful meu ar intelege acest lucru, dar exista un " subsef", care face comentarii ori de cate ori se intampla sa lipsesc o jumatate de ora de la firma. Din aceasta cauza as dori sa modificam contractul meu de munca in asa fel, incat munca mea sa se incadreze in domeniul "munca la domiciliu".