avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi
Forum Activitate lucky2004alex

Activitate lucky2004alex

pls help me. nu mai stiu ce sa cxred despre statul roman.aveam 1 an de zile cand tatal meu a divortat de mama , iar 18 ani mai tirziu acesta a decedat.de atunci beneficiez de pensie de urmas.am rumat facultatea si acum masterul.deoarece nu ma puteam descurca cu banii , m am angajat din timpul facultatii.zilele trecute imi vine citatie de la oficiul de pensii ca trebuie s areturnez 20 de mil ca am muncit si nu aveam dreptul la pensie de urmas.atat timp cat sunt in scoala, la stat , facultate subventionata si recunoscuta nu este normal sa primesc ajutorul de pensie de urmas??o alta intrebare....nu trebuia sa ma instiinteze si pe mine cineva...sa se autosesizeze cand vad ca au carte de munca si pensie de urmas.eu unu sincer nu am stiut nimic din legile astea.
nu era normal sa se sisteze si atat?fara sa returnez eu o carutza de bani statului roman.astept indicatii.am dreptul sa contest cererea luata , dar nu stiu cu e ma ajutata.emailul meu este lucky2004alex@yahoo.com.ms anticipat
Răspuns la discuția pensie de urmas VS carte de munca
va multumesc :).numai bine
buna,
Ma numesc Alex si am si eu o problema.Am primit pensie alilmentara timp de cativa ani , iar mai apoi s a transformat in pensie de urmas dupa moartea tatalui.Suntem 2 frati gemeni si am primit amindoi.Am urmat amindoi facultatea si momentan eu sunt la masterat.
De curand am primit un plec acasa de la oficiul de pensii .Au obsrervat ca am carte de munca si primesc si pensie de urmas.Este adevarat , ca si student am mai lucrat part time ca operator pc , sau electronist si am fost nevoit de prin anul 2 sa mi fac carte de munca.Intrebarea mea este..trebuie sa restitui banii statului?
Doar am urmat studii universitare de stat si mi se pare corect sa primesc ajutorul asta de la stat ..fie el cat de mic.Daca nu m am putut descurca nu mai cu el ,normal ca am incercat sa mai castig si eu altceva.Am lucrat random, 5 luni, 1 an si 2 luni.Stie cineva cum trebuie sa procedez sa ies curat din asta?Nu fug de responsabilitati dar statul jacmaneste pe cine nu trebuie,CU NIMIC nu m a ajutat niciodata.URASC ROMANIA.pls mail me lucky2004alex@yahoo.com