buna,
Ma numesc Alex si am si eu o problema.Am primit pensie alilmentara timp de cativa ani , iar mai apoi s a transformat in pensie de urmas dupa moartea tatalui.Suntem 2 frati gemeni si am primit amindoi.Am urmat amindoi facultatea si momentan eu sunt la masterat.
De curand am primit un plec acasa de la oficiul de pensii .Au obsrervat ca am carte de munca si primesc si pensie de urmas.Este adevarat , ca si student am mai lucrat part time ca operator pc , sau electronist si am fost nevoit de prin anul 2 sa mi fac carte de munca.Intrebarea mea este..trebuie sa restitui banii statului?
Doar am urmat studii universitare de stat si mi se pare corect sa primesc ajutorul asta de la stat ..fie el cat de mic.Daca nu m am putut descurca nu mai cu el ,normal ca am incercat sa mai castig si eu altceva.Am lucrat random, 5 luni, 1 an si 2 luni.Stie cineva cum trebuie sa procedez sa ies curat din asta?Nu fug de responsabilitati dar statul jacmaneste pe cine nu trebuie,CU NIMIC nu m a ajutat niciodata.URASC ROMANIA.pls mail me lucky2004alex@yahoo.com
Potrivit Legii nr.19/2000, beneficiarii pensiei de urmas pot cumula pensia cu veniturile realizate dintr-o activitate profesionala, daca veniturile brute lunare realizate nu depasesc o patrime din salariul mediu brut lunar pe economie.
In conditiile in care aceste venituri au depasit o patrime din salariul mediu brut lunar pe economie, plata pensiei va inceta.
freeelis:
Din Legea 19/2000:
Art. 92 - (1) Plata pensiei se suspendă ;) începând cu luna următoare celei în care:
...
d) beneficiarul unei pensii de urmaş realizează dintr-o activitate profesională venituri brute lunare mai mari de o pătrime din salariul mediu brut pe economie, stabilit conform art. 5 alin. (3);
...
Pensie de urmas
liliana v
un tanar de 18 ani, beneficiar al pensiei de urmas (tatal decedat) este student in anul I. poate sa se angajeze pe perioada determinata fara sa piarda ... (vezi toată discuția)