avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Activitate Edith Tamas

Activitate Edith Tamas

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema; datorita problemelor financiare parintii mei se cearta in permanenta. In urma cu doua zile tatal meu - pe fondul consumului de alcool - a luat-o la bataie pe mama fara motiv. In urma analizelor efectuate s-a stabilit ca mama are nevoie de ingrijiri medicale si tratament timp de 2-3 zile. Pana acum am respectat pasii legali si am scos certificat medico-legal.

PS: Dorim sa folosim acest certificat medico-legal in instanta in cazul unui divort.

- Putem cere despagubiri datorate prejudiciilor morale aduse mamei?
- Ce se va intampla cu tata in cazul in care il vom reclama la politie?
Buna ziua. Ma numesc Edith T. si sunt din Cluj-Napoca. Sunt angajata la o firma de distributie din Floresti jud. Cluj. Momentan sunt in concediu de maternitate pana in dec. 2010. Am fost la firma recent pentru ca as fi vrut sa ma intorc mai repede la serviciu, inainte de 2 ani, seful mi-a spus ca nu ma poate lua inapoi pentru ca firma merge destul de prost in perioada asta si el mi-ar recomanda sa imi caut de lucru. Din asta am inteles ca nu ma vor inapoi, pe postul meu este o angajata noua. Intrebarea mea este, e posibil sa angajeze pe postul meu chiar daca sunt angajata pe perioada nedeterminata? Ce drepturi am sa ma intorc la serviciu din data din care expira CCC si cum trebuie sa procedez daca angajatorul vrea sa ma trimita in somaj? Firma functioneaza si acum cu acelasi numar de angajati.
Multumesc anticipat.