Buna ziua. Ma numesc Edith T. si sunt din Cluj-Napoca. Sunt angajata la o firma de distributie din Floresti jud. Cluj. Momentan sunt in concediu de maternitate pana in dec. 2010. Am fost la firma recent pentru ca as fi vrut sa ma intorc mai repede la serviciu, inainte de 2 ani, seful mi-a spus ca nu ma poate lua inapoi pentru ca firma merge destul de prost in perioada asta si el mi-ar recomanda sa imi caut de lucru. Din asta am inteles ca nu ma vor inapoi, pe postul meu este o angajata noua. Intrebarea mea este, e posibil sa angajeze pe postul meu chiar daca sunt angajata pe perioada nedeterminata? Ce drepturi am sa ma intorc la serviciu din data din care expira CCC si cum trebuie sa procedez daca angajatorul vrea sa ma trimita in somaj? Firma functioneaza si acum cu acelasi numar de angajati.
Multumesc anticipat.
Este posibil sa angajeze pe postul dvs o persoana pe durata determinata,nu nedeterminata. Dupa expirarea celor 24 de luni va intoarceti la serviciu,intocmiti o cerere de incetare suspendare crestere copil pana la varsta de 2 ani si incepeti munca. In caz ca angajatorul va desfiinta functia,acesta este obligat sa va acorde un preaviz de 20 zile lucratoare precum si minim un salariu compensator. Nu va dati demisia,lasati-l sa va concedieze ca sa puteti beneficia de somaj. Succes!
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
Buna seara!In urma cu un an,m-am confruntat cu o situatie similara.Si mie mi se comunicase din partea firmei ca nu mai sunt posturi pentru specializarea mea si ar fi bine sa ma reorientez.La recomandarea consultantilor avocatnet,carora le multumesc din nou cu aceasta ocazie,nu am renuntat.Am facut cererea de incetare a suspendarii,am trimis-o prin posta,cu o confirmare de primire si m-am prezentat la firma pentru reluarea activitatii.Am avut o perioada dificila,nu am mai fost pe acelasi post primita,ci pe un post echivalent,nu aveam front de lucru la inceput,dar treptat-treptat m-am reintegrat.Deci,nu renuntati,e dreptul dumneavoastra!Totul va fi ok!Multa bafta si in continuare crestere usoara!
O persoana care a fost in concediul de maternitate se poate reintoarce la locul de munca dar trebuie sa i se acorde in mod obligatoriu si functia pe care a ocupat-o?
sau trebuie sa i se acorde un loc de munca dar nu neaparat si functia?
Exista undeva scris ca esti obligat sa-i dai postul pe care l-a avut inainte de a merge in maternitate?
sa presupunem ca i se da inapoi postul pe care l-a ocupat inainte de maternitate atunci dupa ce perioada i se poate schimba postul?
Salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
Revenire din cic
dwi
Cum procedez daca la revenirea din CIC pe postul detinut de mine a fost angajat altcineva pe perioada nedeterminata?Mentionez ca lucrez la o firma de ... (vezi toată discuția)