avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reintoarcerea din cic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reintoarcerea din cic

Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema:in 4 aprilie trebuie sa ma intorc la serviciu din cic dar colegele mele au fost trimise in somaj (in locul lor au fost aduse persoane din fabrica pe motiv ca sunt prea valoroase sa se renunte la ele).Mentionez ca am lucrat la un magazin care nu s-a inchis doar am aflat ca aceste persoane sunt angajate pe un alt post cu studii superioare(si eu am studii superioare).La reitoarcerea mea din cic am vreo sansa sa-mi primesc locul de munca inapoi?Daca nu sunt obligati sa ma dea in somaj?Ma pot pune in preaviz din prima zi de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:42, 20 Februarie 2010
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

Exista si posibilitatea de a va instiinta din prima zi ca sunteti in preaviz... nu va pot concedia pentru necorespundere profesionala pe o perioada de 6 luni de la reintoarcerea din CIC.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Februarie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintoarcere din concediu de crestere al copilului dbug dbug la intrarea in concediul de crestere al copilului de pana la 2 ani am avut salariul de incadrare de 1.114 lei (angajat >studii superioare- angajator > ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere in campul muncii inainte de terminarea concediului de crestere a copilului mihaelapetrea mihaelapetrea Buna ziua, Ma intereseaza sa stiu care sunt drepturile femeii care se intoarce la serviciu in timpul concediului de crestere a copilului (cel de 2 ... (vezi toată discuția)
Intoarcere la serviciu doru.valentin doru.valentin buna ziua,in data de 21.10.10 tb sa ma intorc la servici,eu sunt din provincie,sediul de aici s-a inchis eu am cerut un loc de munca in bucuresti si vreau sa ... (vezi toată discuția)