Cum procedez daca la revenirea din CIC pe postul detinut de mine a fost angajat altcineva pe perioada nedeterminata?Mentionez ca lucrez la o firma de constructii care lucreaza pe proiecte , iar proiectul la care lucram, urmeaza sa se finalizeze in 2 luni de la revenirea mea din concediu.De la Resurse Umane imi spune ca se pregatesc de restructurari, ca postul meu e ocupat, ca NU PREA AU UNDE SA MA BAGE...eu insa am citit ca 6 luni de la revenirea in activitate nu au voie sa ma disponibilizeze, este adevarat sau nu?
Ce inseamna ca nu ma pot concedia 6 luni pentru necorespundere profesionala, dar pentru alte motive o pot face? Care anume motive atata timp cat 6 luni nu te pot concedia?
Nu s-a dispus concedierea mea inca, luna aceasta urmeaza sa revin la serviciu. Discutiile cu cei de la resurse umane au fost tocmai pentru a vedea unde si cum pot sa ma intorc la serviciu...
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul salariatei/salariatului care se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap.
Interdictia se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.
Disperare
dragonscuf
am pus si saptamina trecuta o intrebare .sotia ttrebuie sa inceapa lucrul pe data de 16 decembrie dupa concediul de crestere a copilului,a depus cererea de ... (vezi toată discuția)