avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... disperare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

disperare

am pus si saptamina trecuta o intrebare .sotia ttrebuie sa inceapa lucrul pe data de 16 decembrie dupa concediul de crestere a copilului,a depus cererea de reangajare dar directorulai da alternative numai sa nu o angajeze ba ca o angajeaza o luna si dupa ai sa o dea in somaj ba ca sunt prea multe si nu mai ai trebuie ce sa facem maine a chemato sa-i mai dea alternative cred . ce cred eu este ca daca face figuri din astea si tot nu vrea sa respecte legea precum ca 6 luni sunt obligati sa o primeasca solutia este sa-i dam in judecata ce parere ami dati? va rog respundeti- mi sotia plinge incontiinu de la aflarea vesti
Cel mai recent răspuns: dragonscuf , utilizator 16:07, 6 Decembrie 2010
nu sunt obligati sa o reprimeasca 6 luni, nu au voie sa o concedieze pt necorespundere profesionala timp de 6 luni dar pt alte motive pot.
1. La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

2. Termenul de 6 luni se refera la interzicerea pentru necorespundere profesionala si nu pentru alte motive ... prin urmare, pentru alte motive este posibila concedierea imediat dupa revenirea din CCC.
spuneti-care ar fii motivele asa ca idee ca sa stim la ce sa ne asteptam
Desfiintarea postului (motivat de dificultati financiare datorate crizei), este cel mai utilizat motiv in prezent.
de exemplu cel mai des folosit este desfintarea postului pt problemele economice ale firmei, nu mai au niciun post vacant in firma si o concediaza........sunt multe hartii de facut dar o pot face
atentie la concediere trebuie sa ii dea 20 de zile lucratoare preaviz si cel putin un salariu compensatoriu

Alte discuții în legătură

Revenirea din concediu de maternitate mariana iacoboae mariana iacoboae Buna ziua! Sunt in concediu de maternitate de 3 ani si urmeaza sa reincep serviciul peste 6 luni. As vrea sa ma informez daca angajatorul poate sa ma dea ... (vezi toată discuția)
Drepturile mamicilor care se intorc la munca danyda8 danyda8 am nevoie de un sfat, sunt in concediul de maternitate ( cel de 126 dupa nastere) dupa terminarea lui doresc sa ma intorc la munca, am discutat cu angajatorul ... (vezi toată discuția)
Drepturile mamicii cand se intoarce din cic alionnushka alionnushka As vrea sa stiu care sunt drepturile mamicilor care au stat acasa 2 ani in concediu de ingrijire al copilului si care au nascut inainte de 2011. Angajatorul ... (vezi toată discuția)