avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturile mamicilor care se intorc la munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturile mamicilor care se intorc la munca

am nevoie de un sfat, sunt in concediul de maternitate ( cel de 126 dupa nastere) dupa terminarea lui doresc sa ma intorc la munca, am discutat cu angajatorul si am inteles ca pe postul de pe care am plecat ( post de director sucursala) este angajata o alta persoana, chiar daca contractul meu de munca este inca in vigoare, si ca la intoarcerea mea daca nu imi pot oferii un post care sa corespunda pregatirii mele pot sa primesc decizia de concediere.
se poate asa ceva nu exista nimic sa ne protejeze?
multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:49, 27 Septembrie 2010
Pe postul dvs angajatorul poate sa angajeze pe cineva pe o perioada determinata. Nu veti pierde postul iar daca angajatorul va concediaza trebuie sa aiba dovezi clare,sa va acorde preaviz 20 zile lucratoare si minim 1 salariu compensator.
numai exista prevederea prin care mamicile care se intorc la munca, timp de 6 luni nu pot si concediate? chiar nu stiu ce sa fac pentru ca se folosesc de faptul ca nu cunoasteam legea isi bat joc de noi.
Termenul de 6 luni exista numai pentru concedierea pentru necorespundere profesionala , nu si pentru alte tipuri de concedieri.

La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

ce drepturi are un salariat intors din cic si este amenintat cu restructurarea postului? abirlescu abirlescu Buna ziua, ce drepturi am ca salariat care se intoarce din CIC (concediul de crestere si ingrijire copil)? la intoarcere sunt amenintata cu restructurarea ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la munca dupa concediu maternal ene nina ene nina Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un sfat ce trebuie facut daca dupa concediu maternal nu mai vreau sa ma reintorc la vechiul loc de munca. (vezi toată discuția)
Drepturile mamicii cand se intoarce din cic alionnushka alionnushka As vrea sa stiu care sunt drepturile mamicilor care au stat acasa 2 ani in concediu de ingrijire al copilului si care au nascut inainte de 2011. Angajatorul ... (vezi toată discuția)