avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Noul cod al muncii si revenirea din concediu de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Noul cod al muncii si revenirea din concediu de crestere copil

Buna seara!

Printre atat de multe subiecte legate de Noul Cod al Muncii, va rog sa ma ajutati cu lamuriri referitoare la drepturile angajatului la revenirea din concediul pentru cresterea copilului. In ce conditii poate dispune angajatorul concedierea?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:41, 8 Aprilie 2011
Modificarile Codului Muncii nu se refera la chestiunea dumneavoastra. Referitor la drepturile angajatului la revenirea din concediu ingrijire copil, angajatorul nu poate dispune concedierea pentru o perioada de pana la 6 luni. Aceasta interdictie nu se aplică insa în cazul concedierilor pe motive economice ce rezultă din desfiinţarea postului ocupat de salariată, ca urmare a dificultăţilor economice, a transformărilor tehnologice sau a reorganizării angajatorului( art. 21 din OUG 96/2003 privind protectia maternitatii la locurile de munca). La fel angajatul va putea fi concediat pentru motive disciplinare. Concluzia e ca angajatul nu poate fi concediat pentru necorespundere profesionala pentru 6 luni de la revenirea din concediu crestere copil
trm a scris:

.....
Concluzia e ca angajatul nu poate fi concediat pentru necorespundere profesionala pentru 6 luni de la revenirea din concediu crestere copil



Unde este prevazut asa ceva ? .... :-/


@ mell dasa
1. La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

2. La revenirea din CCC, angajatorul poate dispune concedierea dvs, in condtiile prevazute de lege.
Ultima modificare: Vineri, 8 Aprilie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc pentru raspunsuri, desi trebuie sa admit ca ele sunt relativ contradictorii. Care sunt acele "conditii prevazute de lege" care permit concedierea? Si referitor la cele 6 luni?
mell dasa a scris:

Va multumesc pentru raspunsuri, desi trebuie sa admit ca ele sunt relativ contradictorii. Care sunt acele "conditii prevazute de lege" care permit concedierea? Si referitor la cele 6 luni?


Vedeti conditiile prevazute de Codul muncii in cazul concedierii , si anume art.61 , 65 , 68 si 267 .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoanele care ies din concediu pentru crestere copil Kiss Raluca Kiss Raluca O mama este aparata ( in pastrarea locului de munca) doar cand este in concediul de crestere copil sau si o anumita perioada dupa revenirea la locul de ... (vezi toată discuția)
Drepturile salariatului dupa concediu ingrijire copil cbkiki cbkiki Buna ziua as dori sa aflu daca se poate ce drepturi are o mamica salariata care se intoarce la serviciu dupa perioada de 2 ani de concediu ingrijire ... (vezi toată discuția)
Revenire din cic dwi dwi Cum procedez daca la revenirea din CIC pe postul detinut de mine a fost angajat altcineva pe perioada nedeterminata?Mentionez ca lucrez la o firma de ... (vezi toată discuția)