avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Activitate ciprian01

Activitate ciprian01

Va salut.

Am infiintat in iunie o microintreprindere SRL si, pentru a ma inregistra ca platitor de TVA, a trebuit sa depun o cerere, impreuna cu o serie de documente, la ANAF. Numai ca asociatul meu (si administratorul firmei) are cazier fiscal pentru nedepunerea unor declaratii la o alta firma (fapt de care nu avea cunostinta nici macar el). Si uite asa ne-a fost respinsa cererea de a fi inregistrati ca platitori de TVA.

Nedumerirea mea este urmatoarea: daca sanctiunea pentru faptele inscrise in cazierul fiscal al administratorului asociat este refuzul inregistrarii societatii noastre ca platitoare de TVA, ce vom face in clipa in care atingem plafonul de 35000 EUR? Trecem sau nu trecem la platitori de TVA?

Va multumesc si astept cu interes raspunsurile Dvs.
cnf. ordonantei 39 trebuie sa ai calitatea de persoana autorizata ca sa poti introduce o cerere privind identificarea numarului topografic/cadastral si de carte funciara.
din fericire in bucuresti ofera aceasta informatie fara a avea calitatea sus amintita. in provincie, nu. am incercat eu la VL si BV....
Răspuns la discuția Problema contr de munca
smeagull a scris:

@ciprian01: A are cumva rezidenta in Anglia?

da. juridic, nu are absolut nicio legatura cu romania. nici el nici societatea angajatoare. situatia de fapt este urmatoarea: cetateanul englez are relatii apropriate cu o romanca si doreste sa fie mai aproape de ea, iar munca pe care o presteaza pentru societatea la care este angajat ii permite sederea in orice colt al lumii...
Se da urmatoarea situatie:

Societatea X cu sediul in Anglia doreste sa angajeze persoana de cetatenie romana A. X nu detine sedii/filiale pe teritoriul romaniei. A va urma sa desfasoare activitatea pentru X de pe teritoriul romaniei.

Daca A va lucra din bucuresti, in baza unui contract de munca englez, contractul trebuie sa respcte si legea romana, conf. art. 101 din legea 105/1992, potrivit caruia "Legea convenită de părţi, potrivit art. 73 şi 76, spre a cîrmui contractul de muncă este aplicabilă numai în măsura în care nu aduce restrîngeri ocrotirii pe care o asigură salariatului dispoziţiile imperative ale legii aplicabile în lipsa unei atare alegeri. " adica, acel contract de munca englez este perfect valabil atata timp cat nu exista clauze in legea romana mai favorabile, caz in care ar urma sa se aplice acestea... ?

Daca A va lucra din bucuresti, se vor aplica reglementarile de munca romane chiar daca contractul de munca este englezesc?

A va plati taxe/impozite/asigurari sociale in ro? Sau cum...?

X va trebui sa plateasca taxe/impozite/asigurari sociale in Romania, desi nu are filiale/sucursale aici?

Astept pareri va rog.... multumesc...