avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Problema inregistrare ca platitor de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Problema inregistrare ca platitor de TVA

Va salut.

Am infiintat in iunie o microintreprindere SRL si, pentru a ma inregistra ca platitor de TVA, a trebuit sa depun o cerere, impreuna cu o serie de documente, la ANAF. Numai ca asociatul meu (si administratorul firmei) are cazier fiscal pentru nedepunerea unor declaratii la o alta firma (fapt de care nu avea cunostinta nici macar el). Si uite asa ne-a fost respinsa cererea de a fi inregistrati ca platitori de TVA.

Nedumerirea mea este urmatoarea: daca sanctiunea pentru faptele inscrise in cazierul fiscal al administratorului asociat este refuzul inregistrarii societatii noastre ca platitoare de TVA, ce vom face in clipa in care atingem plafonul de 35000 EUR? Trecem sau nu trecem la platitori de TVA?

Va multumesc si astept cu interes raspunsurile Dvs.
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 21:03, 12 Iulie 2011
toata documentatia pe care ati depus-o dvs. este obligatorie numai in cazul inregistrarii prin optiune ca platitor de tva.
daca veti depasi plafonul de 35.000 euro, veti trece la platitor de tva, fara a mai depune aceasta documentatie.
(plafonul se calculeaza proportional cu lunile ramase pana la sfaristul anului)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplatitor sau platiror tva? monica2diana monica2diana Am infiintat si inregistrat o societate in august 2007 ca neplatitoare de TVA. In iunie 2008 sunt anuntata printr-o adresa de la Finante ca am devenit ... (vezi toată discuția)
Scoaterea din evidenta tva felisana felisana As vrea sa stiu de ce acte sunt nevoie pentru a iesi din vectorul tva deoarece anul anterior am avut cifra de afaceri sub 35.000 euro. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Prestare servicii informatice - facturare tva STEFAN ALINA STEFAN ALINA Buna ziua Un srl neplatitoare de tva presteaza servicii de creeare, administrare, mentenanta pagini web catre un client non ue (elvetia, norvegia). Cum voi ... (vezi toată discuția)